Adet sancısı nasıl geçer? Doğal yöntemletle regli sancısı nasıl önlenir? Regl ağrısına iyi gelen ilaç nedir?

Adet sancısı nasıl geçer? Her kadının ayın belli döneminde yaşadığı ve çok sıkıntı yaşadığı bir durumdur.Duygusal ve fiziksel olarak sıkıntılı geçen dönemde çokça sorulan sorular arasında adet sancısıne ne iyi gelir ve evde nasıl regli önlenir olarak karşımıaza çıkıyor.Peki Adet sancısı nasıl geçer? Doğal yöntemletle regli sancısı nasıl önlenir? Regl ağrısına iyi gelen ilaç nedir? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.Merak edilen detaylar haberimizde...

Adet sancısı nasıl geçer? Bir çok kadının belki de her kadının yaşadığı en büyük sorular arasında yer alan adet sancısı diğer ismiyle regl sancısına nasıl bir çözüm bulunabileceği sürekli sorulan sorular arasında yer alıyor.Duygusal ve fiziksel olarak sıkıntılı geçen dönemde çokça sorulan sorular arasında adet sancısıne ne iyi gelir ve evde nasıl regli önlenir olarak karşımıaza çıkıyor.Peki Adet sancısı nasıl geçer? Doğal yöntemletle regli sancısı nasıl önlenir? Regl ağrısına iyi gelen ilaç nedir? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.Merak edilen detaylar haberimizde...

Adet sancısı nasıl geçer? Doğal yöntemletle regli sancısı nasıl önlenir? Regl ağrısına iyi gelen ilaç nedir?

Adet sancısı nedir?

Adet döneminde bazı durumlarda kanamadan önce başlayan, kanamanın yoğun olduğunda ise daha fazla hissedilen, karında ve rahim bölgesinde kramplar şeklinde ortaya çıkan sancı, adet sancısıdır.

Adet sancısı beraberinde; mide buluntusu, ishal, tansiyon düşüklüğü, bel ağrısı, konsantrasyon eksikliği ve dengesiz bir ruh hali getirebilir.

Adet sancısı neden olur?

Adet döneminde, adet kanamasının kontrollü bir şekilde atılması için rahim kasılır. Böylece bu bölgeye giden kan akımı ve oksijen azalır. Adet ağrılarının da en önemli sebebi oksijen azalmasıdır. Dolayısıyla kan dolaşımını hızlandıracak her şey adet sancısına iyi gelir.

Adet sancısı evde nasıl tedavi edilir?

Sıcak: Bir havluyu ısıtarak ya da bir sıcak su torbası yardımıyla alt karnınıza bastırabilirsiniz. Sıcaklık kan dolaşımınızı hızlandıracak ve böylece ağrınız azalacaktır.

Dilerseniz ılık duş almak veya ayaklarını sıcak su içinde bekletmek de faydalı olacaktır.

Gevşemek için egzersizler: Yatağınıza uzanarak önce vücudunuzu gevşetin. Bunu yaparken nefesinize odaklanarak yavaş ve derin nefesler almaya dikkat edin. Ağrı nedeniyle vücudunuz gerildiği için gevşeme egzersizleri sizi rahatlatacak ve ağrınızı azaltacaktır.

Sportif yaşam: Sportif bir yaşam, endorfin salgılamanızı tetiklediği için adet dönemlerinizi sancısız geçirmenize neden olacaktır.

Adet sancısına iyi gelen besinler

Zencefil: Bir demlik su kaynattıktan sonra limon ile beraber birkaç parça zencefili soyup demliğin içine atın. Günde 3 bardak tükettiğinizde ağrının azalacağını göreceksiniz. Dilerseniz içerken tatlanması içine bal da katabilirsiniz.

Fesleğen: Fesleğeni suda kaynatın ve bardağın ağzını kaparatak 15-20 dakika demleyin. Günde bir bardak tüketmeniz halinde sancılarınızı alacaktır.

Tarçın: Sıcak bir bardak suya bir çay kaşığı tarçın atın ve çözünmesi için iyice karıştırın. Dilerseniz soğuduktan sonra içine bal da ekleyebilirsiniz. Günde 3 bardak tüketmek, ağrılarınıza iyi gelecektir.

Şeker Kamışı Pekmezi: Kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, manganez, B6 vitamini ve selenyum açısından zengin olduğu için şeker kamışı pekmezi, kan pıhtılaşmasını azaltarak rahim duvarları kaslarını yatıştırmaya yardımcı olur. Böylelikle adet ağrılarını hissetmemeye başlarsınız.

Papatya Çayı: Bir demliğe 3 kaşık kurutulmuş papatya çayı ekleyin ve 10 dakika kaynatın. İçmeden önce bal veya limon karıştırabilirsiniz.

Maydonoz: 250ml suya birkaç dal maydonoz ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra tüketin. Günde 2 bardak tüketirseniz ağrılarınız azalacaktır.

Sıcak su torbası

Bu şeyin nasıl bir rahatlık getirdiğine şaşıracaksınız. Karnınıza ısı uygulayarak, kan akışını rahatlatabilir ve sancıları hafifletebilirsiniz. Bilim adamlarına göre bu yöntem, ağrı kesicilerle aynı etkiye sahip – bir saate kadar.

Bitter çikolata

Regl döneminde ciddi şekilde magnezyum kaybı yaşıyorsunuz; ama %70 oranında kakao içeren bir atıştırmalık, kaybettiğiniz minerali geri kazanmanızı sağlar. Ancak kafein ve gereksiz şeker içeren çikolatalardan uzak durmanız, doğal malzemelerden yapılanları tercih etmeniz gerekiyor.

Çoklu orgazm

Orgazm olmak, migrene, küme baş ağrılarına ve adet sancılarına iyi gelir. Rahim, orgazm sonrasında kasılır ve ardından kan akışı hızlanır, beyin otomatik olarak ağrıyı hafifleten doğal kimyasallarla dolar.

Daha çok su

Regl döneminde mümkün olduğunca çok su içmeye çalışın. Bu denli sıvı kaybı yaşarken, vücudunuzun susuz kalması çok normaldir. Su içerek, şişkinlik ve halsizlik gibi yaygın semptomları hafifletebilirsiniz.

Vinyasa yoga

Egzersiz yapmanın, sancı ve enerji kaybı gibi regl semptomlarına iyi geldiğine şüphe yok. Ama özellikle Vinyasa yoga, vücudunuzu nazikçe ve akış halinde hareket ettirmenizi sağlayarak aldığınız darbenin minimum seviyede olmasına yardımcı olur.

E vitamini alın

Yapılan araştırmalara göre, regl dönemlerinde E vitamini takviyesi alan kadınların sancı şiddetleri azalmaya başlıyor. En yakın eczaneye gitmek için vakit kaybetmeyin.

Regl döngünüzü takip edin

Günümüzde, regl döngünüzü takip etmenizi kolaylaştıracak birçok uygulama ve program var. Ne kadar yardımcı olduklarını gördüğünüzde şaşıracaksınız.

Daha fazla kalsiyum tüketin

Periyodunuz yaklaşmışken, günde 1200 mg kalsiyum tüketerek regl semptomlarınızı yarı yarıya düşürebilirsiniz – sancılar ve huysuzluk da dahil olmak üzere.

Kadın bedenindeki en güçlü organ… Ağdadan uzak durun

Adet olduğunuzda, aşağı bölgedeki her şey, normalde olduğundan daha hassastır; neden kendinize ekstra acı veresiniz ki? Regliniz bir sonraki ağda randevunuzla çakışıyorsa eğer, ağdacınızı aramanızda fayda var.

Evinizin içerisinde lavanta kullanın

Yapılan araştırmalara göre, geceleri yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak, bebek gibi uyuyabilmenizi sağlıyor. Ve elbette ki sancılı ve huysuz olduğunuzda, güzellik uykunuz her türlü yardıma açıktır.

Kafeine direnin

Maalesef çıldırmış bir şekilde kahveye uzanmaya çalışmak, uzun vadede işinize yaramayacak. Kafeinin regl semptomlarını daha kötüleştirdiği bilinir ve vücuttaki östrojen seviyesini yükselttiği düşünülmektedir.

Tuz tüketimini azaltın

Tuzlukla fazla samimileştiğiniz noktada vücudunuz daha fazla su tutmaya başlar ve durum şişkinliğe sebep olur. Regl döneminde daha az tuzlu gıdalar tüketmeye gayret edin ve tariflerinizde normalden daha az tuz kullanın.

Daha çok uyuyun

Regl öncesinde ve esnasında, uyku düzenimizin biraz bozulması normaldir, kanıtlanmıştır. Bu uykusuzluk aksileşmemize sebep olarak gün içerisinde sağlıklı kararlar alabilmemizi zorlaştırır. Bu yüzden göz maskenizi takın ve yatağınıza kıvrılın; yapılacaklar listesi birkaç gün daha bekleyebilir.

Uzmanların altını çizdiği konuların başında doğru bilinen yanlışlar vardır. Mesela evlenince adet sancısı azalır gibi bir rivayet vardır fakat bu iddia gerçek dışıdır. Kadının yaşı ilerledikçe adet sancısı azalır fakat bunun evlenmeyle herhangi bir ilişkisi yoktur.

Adet döneminiz geldiyse ve adet döneminiz genellikle sancılı geçiyorsa; o haftanızı mutlaka planlayın. Gün içinde vücut sıcaklığınızın yüksek olması gerekmektedir. Adet sancısı genel olarak gece ortaya çıktığı için o saatler sırasında sıcak su ve buhar içeren havlularla ağrının geldiği yeri ısıtmak fayda sağlayacaktır.

 Adet sancısına; sıcak içecekler, özellikle bitki çayları iyi gelir. Adet sancısı sırasında öğünlerinizi hafif tutun ve azar azar sık sık yiyin. Kesinlikle aç kalmayın. Alt karın bölgesine avuç içi ve parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle masaj yapın. Koltuğa oturduğunuzda ve yatağa yattığınızda ayaklarınızın altına yastık koyarak uzatın. Sancıların şiddetlendiği zamanlarda ılık bir duş iyi gelecektir. Hafif bir yürüyüş sancıyı hafifletebilir. Düzenli egzersizin ve fazla kilolardan kurtulmanın adet sancılarını azalttığı bilinmektedir. Adet öncesi ve sırasında ağır fiziksel güç gerektiren işlerden kaçının. Vücudunuzu çok fazla yormayın ve ağır egzersizler yapmayın. Çinko, kalsiyum ve E vitamini tüketimi de adet sancısına iyi gelen türevler arasında yer almaktadır.

Adet sancısı nasıl geçer? Doğal yöntemletle regli sancısı nasıl önlenir? Regl ağrısına iyi gelen ilaç nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.