Adet neden gecikir? Regl Gecikmesinin en çok rastlanan nedenleri...

Adet regl neden gecikir? Nerdeyse her kadınının regl döneminde yaşadığı ruhsal ve fiziksel değişimler vardır. Bunlar reglin genelde 1 hafta öncesinden başladı. Adet başlangıcında yaşanan kasık ve karın ağrısı, yorgunluk ve sinirlilik olabilir. Ancak adet gecikmesi durumları da söz konusudur. Peki adet neden gecikir?

Adet neden gecikir? Kadın vücudunun her ay gebe kalacağını düşünerek rahim içinde kandan bir yatak oluşturması anlamına gelen regl, bazı durumlar gecikme yaşar. Adet gecikmesinin en çok görülen nedenleri haberimizde. 

ADET NEDEN GECİKİR? REGL GECİKMESİ NEDEN OLUR?

Hamilelik: Adet gecikmesine neden olan sebeplerin başında gelir. Korunmasız şekilde aktif cinsel hayatı olan kadınlarda gebeliğe bağlı olarak adet gecikmesiyle karşı karşıya kalınabilir.

Yoğun Egzersiz Programları: Egzersizlerini arttırdığın ve buna rağmen günlük tükettiğin kalori miktarını azalttığın durumda adet gecikmesi sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kronik Hastalıklar: Adet düzensizliği üzerinde bir yıldan daha fazla süren ya da ömür boyu etkisi baki olan kronik hastalıklar da doğrudan etkilidir.

Polikistik Over Sendromu: Yumurtaların üzerinde yer alan kistlerin erkeklik hormonlarını fazla üretmesi adet gecikmesine neden olabilir. Erkeklik hormonunun fazla olması kistlerin artmasına neden olurken, kistler de erkeklik hormonlarını tetikler ve bu kısır döngü devam eder. Bunun tedavisi ilaç yoluyla gerçekleşmektedir.

Kilo Kaybı veya Aşırı Kilo Alma: Eğer kilonuz normal kilonuzun %10 altında seyrediyorsa vücudunuzun çalışma prensibi değişir ve bu da yumurtalamayı olumsuz yönde etkiler. Fazla kilolu ve hatta obezite ayarında olan kadınlarda da adet gecikmesi sorunu baş göstermektedir. Fazla kilo hormonal değişikliklere sebebiyet verir ve bu da adet gecikmesini tetikler.

Adet neden gecikir? Regl Gecikmesinin en çok rastlanan nedenleri... ile ilgili etiketler regl adet neden gecikir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.