Adem Ljajic kimdir? Müslüman mı? Adem Ljajic nereli?

Beşiktaş, Torino'nun Sırp oyuncusu Adem Ljajic'i zorunlu satın alma opsiyonu ile kiralayarak amacına ulaştı. Ljajic'in kim olduğu, nereli olduğu, Müslüman olup olmadığı ve hangi takımlarda oynadığı büyük merak konusu oldu. Peki, Adem Ljajic kimdir? Nereli? Ljajic Müslüman mı? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Beşiktaş uzun süredir kadrosuna katmak için uğraştığı 10 numara transferinde amacına ulaştı. Beşiktaş, Torino'nun Sırp oyuncusu Adem Ljajic'i zorunlu satın alma opsiyonu ile kiraladı. Adem Ljajic transferinden sonra vatandaşlar, Ljajic'in kim olduğunu, nereli olduğunu ve Müslüman olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, Adem Ljajic kimdir? Nereli? Ljajic Müslüman mı? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Adem Ljajic kimdir? Müslüman mı? Adem Ljajic nereli?

ADEM LJAJİC KİMDİR?

Beşiktaş, Bosna asıllı Sırp futbolcu Adem Ljajic'i satın alma opsiyonlu bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Transfer anlaşmasının ardından ünlü futbolcunun menajeri sosyal medyadan İstanbul'a geleceklerini fotoğraflarla duyurdu.

Beşiktaş'ın yeni yıldızı Adem Ljajic, futbola ilk olarak 1998 yılında Josanica takımının altyapısında başladı. Burada 7 sene top koşturan futbolcu, 2005 yılında ülkesi Sırbistan'ın köklü kulübü olan Partizan'ın altyapısına transfer oldu. Ljajic, 2008 yılında gösterdiği performans sebebiyle as takıma yükseldi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlayan Ljajic, iki sezon boyunca 38 maçta forma giyip 9 gol attı. Partizan formasıyla yıldızı parlayan Ljajic, 2010 yılında 6.8 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya transfer oldu.

Ljajic, Fiorentina'da üç sezon boyunca forma giydi ve bu süre içerisinde takımda ender futbolculardan biri oldu. Toplamda 78 maça çıkıp 15 kez topun filelere ulaşmasına öncü oldu. 2013 yılında 12 milyon euro karşılığında ligin bir başka güçlü ekibi Roma'ya transfer oldu.

Ljajic, yeni takımı Roma ile ilk sezonunda 30 maça çıkıp 6 gol attı ve ikinci sezonunda 44 maçta sahne alıp 9 gol attı. 2015-16 sezonunda ise Inter'e kiralandı. Ljajic bir sezon sonra ise 9 milyon euro bedelle Torino'nun yolunu tuttu. Genç futbolcu, Torino'nun ardından bugün de Beşiktaş ile anlaşma imzaladı.

MİLLİ MARŞI OKUMAYI REDDETMİŞTİ

2018 Dünya Kupası'nda Sırbistan milli marşını söylemediği için ülkesi tarafından sert bir şekilde eleştirildi. 2012 yılında milli marş okumadığı için ülkesi tarafından ceza almıştı. O dönemde takımı çalıştıran Sinisa Mihajlovic, milli marş okumadığı için Ljajic'i kadro dışı bırakmıştı ancak yıldız futbolcu, 2014 yılında milli formaya geri dönmüştü.

MÜSLÜMAN NÜFUSU EN YOĞUN YERDE DOĞDU

Bosna Hersek sınırında yer alan ve %90 Müslüman oranına sahip Novi Pazar şehrinde doğan Ljajic, Sırbistan'ın en çok Müslüman nüfusunun olduğu yerde büyüdü. Ljajic, her maç öncesi dua ediyor.

"LJAJIC BEŞİKTAŞ'IN İHTİYACI OLAN İSİM"

Editörlerimizden Tarkan Kıdıl, Adem Ljajic'i değerlendirdi; "Adem Ljajic'in özgeçmişine baktığımız zaman futbolculuk kariyerine dair ufak bir fikir elde etsek de Sırp futbolcunun, kariyerindeki görkemli takımlardan çok daha fazlasına sahip olduğunu düşünüyorum. Ljajic'in öne çıkan özelliklerinin başında anahtar pas atma becerisi geliyor. Hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Sırp futbolcu, hiç beklenmedik anlarda takım arkadaşlarını gol ile burun buruna getirebiliyor. Oyun yapısı ile 10 numara oynamaya daha yatkın olan futbolcu, kanatlarda oynadığında ise sol taraftan ters ayağı ile tehdit yaratmayı seven bir oyuncu. Oyuncunun top sürme becerisi, pas ve şut kalitesi, duran toplardaki başarısı sadece Süper Lig değil, Avrupa'nın beş büyük ligi için dahi ortalamanın bir hayli üzerinde. Kolay kolay top kaybetmeyen oyuncu, sahada durduğu her dakika rakip takım için tehdit yaratma ihtimaline sahip. Ljajic'in oyunun savunma yönüne yaptığı katkıda ise aynı şeylerden söz etmek pek mümkün değil. Savunma konsantrasyonu oldukça düşük olan oyuncunun ikili mücadelelerle de arası olduğu söyleyemeyiz. Top rakibe geçtiği anda oyundan kopmaya elverişli olan Ljajic, dişli rakiplerle Avrupa kupalarında oynanan maçlarda topun arkasına geçmek gerekilirse takımını adeta bir kişi eksik bırakabilecek yapıda bir oyuncu. 1,82'lik ortalama üstü boyuna rağmen hava toplarında da etkisiz olduğunu belirtmek gerekir. Tüm bunların toplamına baktığımızda, Ljajic eğer Beşiktaş'a transfer olursa Şenol Güneş'in tercih ettiği pas oyunu içerisinde büyük bir etki yaratarak oldukça ön plana çıkabilir. Oyun olarak Talisca'dan ziyade Sosa'ya yakın diyebileceğimiz Ljajic, siyah beyazlı taraftarların gönlünde taht kurmaya oldukça müsait bir oyuncu tipi."

TEKNİK DİREKTÖRÜNDEN DAYAK YEDİ

Fiorentina'da oynarken 2-2 biten Novara maçında teknik direktörü Delio Rossi tarafından dayak yemişti. Rossi, oyundan çıkmak istemeyen Ljajic'in üzerine yürümüş ve fiziksel müdahalede bulunmuştu. Delio Rossi, olayın ardından özür dilemiş ve hatasını kabul etmişti.

MANCHESTER UNITED DENEDİ

Manchester United, 2010 yılında Partizan forması giyen Adam Ljacic'i denemek için İngiltere'ye çağırmıştı. Ljajic, Ferguson yönetiminde Manchester United idmanlarına çıktı. Ancak daha hızlı davranan Fiorentina, 6.8 milyon euro bonservis ücretiyle Ljajic'i 20 yaşında transfer etti.

FERGUSON HAYRAN KALDI

Sir Alex Ferguson'un isteği ile Manchester United'a denemeye çağırılan Ljajic, İngiltere'de çalışma izni kuralı yüzünden resmi sözleşme imzalayamamıştı. Ljajic, o günleri şöyle anlatıyor: ''17 yaşındayım ve İngilizcem pek iyi değildi. Sir Alex, bana çok güzel cümleler söylemişti. Ondan böyle sözler duyduğunuzda hayatınız boyu unutamazsınız. Ferguson ile 2 ay birlikte antrenman yaptık ve benden çok memnun kaldı ama çalışma izni yüzünden transfer olmadı.''

Adem Ljajic kimdir? Müslüman mı? Adem Ljajic nereli? - Resim : 2

FAVORİ NUMARASI 22

Son olarak Torino'da 10 numaralı formayı giyen Sırp futbolcunun favori forma numarası ise 22. Ljajic, Sırbistan Milli Takımı, Partizan, Fiorentina, Roma ve Inter'de 22 numaralı forma ile oynamıştı.

SEVGİLİSİ MODELLİK YAPIYOR

26 yaşındaki yıldız futbolcunun sevgilisi Sofija Milosevic ise güzelliği ile göz kamaştırıyor. Sırbistan'da modellik yapan Sofija Milosevic ile Adam Ljajic, bir süredir beraberler.

 

Adem Ljajic kimdir? Müslüman mı? Adem Ljajic nereli? ile ilgili etiketler Adem Ljajic kimdir nereli müslüman mı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.