"Adaylık" krizi... İYİ Parti masadan mutsuz ayrıldı!

O toplantıyla ilgili konuşulmayanları İsmail Saymaz yazdı... Davutoğlu rahatsızlığı: Kendisini başbakan sanıyor!

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ortak çalışma yürüten 6 partinin lideri, hafta sonu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Kritik kararların alındığı ve 5 saatten uzun süren toplantının yemek menüsünde ise çorba, güveç, etli pazı sarma, zeytinyağlı portakallı kereviz, salata ve tatlı olduğu ifade edildi.

Ancak mütevazı bir menüden oluşan yemeğin faturası kabarık geldi! Halk TV yazarı İsmail Saymaz özellikle İYİ Parti'nin masadan mutsuz ayrıldığını yazdı.

Saymaz bugünkü köşe yazısının "İyi Parti memnun değil" başlıklı bölümünde şunları kaydetti;

"Ahlatlıbel'de en memnuniyetsiz görünen İyi Parti lideri Meral Akşener'di. O gece pek konuşmadı.

İyi Parti'nin bir ağır topuna "Neden?" diye sordum.

Şöyle dedi:

"Üzerinde anlaşılması gereken, sadece parlamenter sistem konusuydu. Ama öyle ileri noktaya taşıdılar ki, gelecekte problem olacak bir yapı inşa ettiler. Yeni partiler kendilerine alan açma mücadelesi veriyor. İleride istekler zirve yapar. Belli konularda anlaşmakta sıkıntı çıkar. Grup kurmaya kadar istekler var. Olması gereken, 'Parlementer sistemde anlaştık' demekti. Büyük anlam yüklendi."

İyi Partili yetkili, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundan ötürü bu aşamaya gelindiğini savunuyor.

Şöyle devam etti:

"Adaylık düşündüğü için herkese taviz vermeye hazır bir halde olduğunu görüyorum. Onun bu halinin sezilmesinin ileride daha büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum."

İTTİFAKTA "DAVUTOĞLU" GERİLİMİ...

Diğer yandan Saymaz, toplantıya katılan muhalefet partileri arasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konusunda da rahatsızlık olduğunu belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Millet İttifakı'nın adını değiştirmeyi önerdiğini ancak bunun reddedildiğini belirten Halk TV yazarı şöyle devam etti;

"Bir lider "Yaklaşık 20 yıldır hukuksuzluklara direnen kitle var. Muhalifleri hiçe sayıp 'Biz geldik, değiştiriyoruz' demek rahatsız edici olur" diyor. Bir milletvekili de "Davutoğlu kendisini 7 Haziran'daki gibi istikşafi görüşme yapan başbakan sanıyor" diye eleştiriyor.
Bu arada, kabinenin protokole bağlanmasının tartışmaya açıldığını duydum. İddialara göre "Her bakanın ittifak partilerinden birer yardımcısı olsun" denildi.

Bu öneri de geri çevrildi.

Deva ve Gelecek'in Millet İttifakı'na katılıp katılmayacakları ise netleştirilmedi. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, iktidarın Seçim Kanunu'nda yapacağı değişikliği görmek istediklerini söylüyor. Barajın yüzde 5'e indirilmesi Millet İttifakı'nda hesapları bozabilir."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

"Adaylık" krizi... İYİ Parti masadan mutsuz ayrıldı! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Meral Akşener İsmail Saymaz köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.