Adana'da toplu balık ölümlerinin nedeni belli oldu

Adana’nın Feke ilçesindeki Salam Deresi'nde yaşanan balık ölümlerine özel bir firmaya ait inşası devam eden hidroelektrik santralinin çatlayan pompasından sızan betonun neden olduğu tespit edildi. Firma hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

İlçeye bağlı Ortaköy Mahallesi’ndeki Salam Deresi'nde çok sayıda balık kıyıya vurdu. Balık ölümleri tedirginliğe yol açarken, mahallenin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

SU VE BALIKLARDAN NUMUNELER ALINDI

Sudan ve ölü balıklardan alınan numuneler, incelenmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildi.

HİDROELEKTİRİK SANRALİNDEN SIZAN BETON OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma timinin yaptığı çalışmayla, balık ölümlerine, özel bir firmaya ait inşası devam eden hidroelektrik santralinin çatlayan pompasından sızan betonun neden olduğu saptandı. Firma hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Adana'da toplu balık ölümlerinin nedeni belli oldu ile ilgili etiketler Adana balık İlçeye bağlı Ortaköy Mahallesi Salam Deresi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.