Adana'da deniz var mı?

Adana'da deniz var mı? Adana Çukurova deniz var mı merak ediliyor. Birçok vatandaş Adana'da deniz var mı sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar..

Adana'da deniz var mı? Türkiye'nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Adana'da deniz var mı merak ediliyor. İşte yanıtı...

ADANA'DA DENİZ VAR MI?

Çukurova’nın verimli toprakları ve sanayisiyle Doğu Akdeniz’in en büyük kenti olan Adana’nın bir tarafı kuzeyde Toroslara yaslanırken, güney ilçeleri ise Akdeniz ile buluşuyor. Ancak ülke genelinde şehrin deniz olduğu pek bilinmiyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi de, herkesi bilgilendirmek için bir süre önce “Adana’da deniz var” sloganıyla sosyal medyada çalışmalar başlattı. Belediye, şehri, sahip olduğu deniz, güneş ve sahillerle turizm potansiyelini de harekete geçirmek için kolları sıvadı. Yerli ve yabancı turistleri bekleyen Yumurtalık ilçesi, tarih ve tabiatın iç içe olduğu sahiller ile mavi bayraklı plaja sahip. Deniz turizminde iddialı olduklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari “İlçe sahilinin hemen yanı başındaki adada Orta Çağ döneminde inşa edilen kale var. Kıyıdaki iskele, ilçenin bin 200’lü yıllarda dünyaca ünlü seyyah Marco Polo tarafından da ziyaret edilmesinden hareketle ‘Marco Polo İskelesi’ olarak adlandırılıyor” diye konuştu.

 

 

Adana'da deniz var mı? ile ilgili etiketler Adana adana'da deniz var mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.