Adana Valiliği Ceyhan Belediyesi'ndeki skandala el koydu!

Ceyhan Belediye Başkanı'nın görevden alınmasının ardından, yeni başkanın belirleneceği toplantı öncesi meclis üyelerinin yakınlarının işe alındığı ortaya çıkmıştı. Adana Valiliği belgeleri ile ortaya saçılan skandala el koydu. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirten Valilik, durumun ortaya çıkmasının hemen ardından bahsi geçen 26 kişinin işten çıkartıldığının belirlendiğini açıkladı.

Ceyhan'ı karıştıran skandalda yeni perde.

Adana Valiliği skandala ilişkin soruşturma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada olayın ortaya çıkmasının ardından bahsi geçen 26 kişinin işten çıkartıldığının belirlendiğini de açıkladı.

İşte Adana Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama:

"Bazı basın yayın organlarında “Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmasıyla başlayan süreçte Millet İttifakı meclis üyelerinin birinci dereceden yakınlarının apar topar işe alındığı” yönünde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

05.04.2020 tarihinde yapılacak seçimden önce belediye meclis üyelerinin iradelerini ve seçimi etkilemeye yönelik olarak organize bir şekilde meclis üyelerinin birinci ve ikinci derece akrabalarından toplam 26 kişinin 01.04.2020-03.04.2020 tarihleri arasında Ceyhan Belediyesi Personel A.Ş’ye işe alındığı, aynı yerden 13.03.2020 tarihinden beri de bu kapsamda 18 kişinin işten çıkarılıp 51 kişinin işe alındığı, belediye yöneticilerinin kamu kaynaklarını kamu hizmeti amacının dışında şahsi siyasi amaçları ve çıkarlar için kullandıkları, 05.04.2020 tarihinde yapılacak seçimlere açıkça hile karıştırmaya çalıştıkları ve bu işe alınmaların kamuoyuna yansıması üzerine bahsi geçen 26 kişinin işten çıkarıldığı Ceyhan Kaymakamlığına gelen şikayet ve ihbarlar üzerine tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce ve Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığınca 03/04/2020 tarihli 2020/1902 esas numarasıyla soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Adana Valiliği Ceyhan Belediyesi'ndeki skandala el koydu! ile ilgili etiketler Adana Ceyhan Belediye skandal meclis üyeleri işe alınma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.