Adana kebabına zam kapıda!

2020 yılı ile birlikte bir zam haberi de Adana kebabından geldi. Kuyruk yağının fiyatına gelen yüzde yüz zammın ardından karı düşen kebapçılar, zam yapma hazırlığında.

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, kuyruk yağı fiyatlarının kalıcı olması halinde kebap fiyatlarına zam yapacaklarını belirtti.

İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, yaşanan artışın geçici olduğunu düşündüklerini belirtirken, Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur kuyruk yağı fiyatlarında bir gerileme olmadığını söyledi.

Adana kebabına zam kapıda!

Sözcü'nün haberine göre kuyruk artışında yaşanan fiyat artışının kebapçıların kârını ciddi oranda azalttığını belirten Bingöl, “Biz henüz zam yapmadık ancak bu fiyatlar kalıcı olursa yapacağız. Kuyruk yağının fiyatı, et fiyatını geçti. Kebabın ham maddesi kuyruk yağıdır. 29 liralardan 53 liralara tırmandı. Bakanlığın bu duruma acilen bir çözüm bulması gerekir” dedi.

İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, “Fiyatlar maliyetlere göre belirleniyor. Artış kalıcı olursa fiyatlar üzerinde küçük dokunuşlar yapabiliriz. Şu an için bana bir zam talebi gelmedi” dedi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ise yaptığı açıklamada kuyruk yağı fiyatlarında bir gerilemenin söz konusu olmadığını belirtti. Fiyatlar hâlâ 50 TL seviyesinde bulunuyor.

Adana kebabına zam kapıda! ile ilgili etiketler Adana zam kebap
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.