Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Galatasaray'la karşı karşıya geldi. Mavi-lacivertlilerin 64'üncü dakikada 10 kişi kaldığı müsabakada sarı-kırmızılı futbolcuların gole çeviremediği pozisyonlar dikkat çekti. Dries Mertens ve Haris Seferovic'in değerlendiremediği pozisyonların ardından taraftarlar tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Adana Demirspor, Galatasaray'ı konuk etti. Zorlu karşılaşmada sarı-kırmızılı oyuncular çok sayıda pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Galatasaray taraftarları kaçan goller sonrası sosyal medyada tepki gösterdi.

Adana Demirspor taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği maçta Yunus Akgün de alkışları topladı. Adana Demirspor formasını geçtiğimiz sezon kiralık olarak giyen genç oyuncu tüm taraftarların alkışlarını aldı. Yunus Akgün de tribünlere alkışlarla karşılık verdi.

ONYEKURU VURDU, MUSLERA ÇIKARDI

Kritik müsabakanın 30'uncu dakikasında Adana Demirspor maçın ilk etkili atağını geliştirdi. Adana Demirspor'da sol kanattan Rodrigues'in ortasında Belhanda topu Onyekuru'nun önüne indirdi. Henry Onyekuru'nun karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Fernando Muslera topu son anda kornere çeldi. Sarı-kırmızılıların tecrübeli file bekçisi pozisyon sonrası kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

YİNE ONYEKURU DENEDİ

Zorlu mücadelenin 32'nci dakikasında Adana Demirspor'da Younes Belhanda bir anda rakip yarı alanda topla buluştu. Younes Belhanda'nın vuruşunda top savunmadan döndü ve Henry Onyekuru'nun önünde kaldı. Henry Onyekuru'nun şutunda Fernando Muslera topu son anda çeldi. Fernando Muslera'nın kurtarışı sonrası Henry Onyekuru topa hareketlendi ve Badou Ndiaye'ye pasını aktardı. Badou Ndiaye'nin şutu sonrası Galatasaray savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu

OYUN DURDU, TOP AĞLARDA

Fernando Muslera bu pozisyon sonrası bir sakatlık yaşadı ve kendisini yere bıraktı. Müsabakanın hakemi bu sakatlık sonrası oyunu durdurdu. Sağ kanatta orta sahanın gerisinden kaleye doğru gönderilen top ağlarla buluşunca Adana Demirspor taraftarları oyuncularını alkışladı.

ÖNCE ERTAÇ, SONRA SAVUNMA

Karşılaşmanın 44'üncü dakikasında Dries Mertens'in yerde kaldığı pozisyon sonrası sarı-kırmızılılar tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Dries Mertens'in kullandığı serbest vuruşta Ertaç Özbir gol izni vermedi. Dönen topta bir şut daha kalesine gelen Ertaç Özbir meşin yuvarlağın gol olmasına izin vermedi. Sarı-kırmızılılarda Yunus Akgün'ün vuruşunda son anda Adana Demirspor savunması topu çizgiden çıkardı.

MATA İLK KEZ OYUNDA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk oyuna ilk müdahalesini 57'nci dakikada yaptı. Sarı-kırmızılılarda Bafetimbi Gomis'in yerine Juan Mata oyuna dahil oldu. Juan Mata, Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına Adana Demirspor deplasmanında çıktı.

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 2

MATA VURDU, SVENSSON ÇIKARDI

Kritik mücadelenin 60'ıncı dakikasında Galatasaray'ın sağ kanattan gelişen atağında Dries Mertens ceza sahası yayı üzerinde Juan Mata'yı gördü. Juan Mata havadan gelen meşin yuvarlağı yere inmeden rakip kaleye gönderdi. Adana Demirspor'da Svensson topu son anda çizgiden çıkardı.

KIRMIZI KART ÇIKTI

Adana Demirspor'un tecrübeli orta sahası Benjamin Stambouli, 64'üncü dakikada kırmızı kartla cezalandırıldı. Yıldız futbolcu, Juan Mata'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı. Benjamin Stambouli kendisine gösterilen kırmızı kart sonrası büyük üzüntü yaşadı. Benjamin Stambouli, Adana Demirspor kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü.

TOP AĞLARDA, BAYRAK HAVADA

Heyecan dolu müsabakanın 77'nci dakikasında Adana Demirspor'un kullandığı serbest vuruşta Younes Belhanda topun başına geçti. Younes Belhanda'nın ortasında takım arkadaşının indirdiği topu Britt Assombalonga ağlara gönderdi. Yan hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı sonrası ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

MERTENS DİREĞE TAKILDI

Zorlu karşılaşmanın 79'uncu dakikasında sağ kanatta Sacha Boey'un altıpas içerisine gönderdiği topta Dries Mertens vuruşunu yaptı. Belçikalı yıldızın vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten auta çıktı. Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk bu pozisyon sonrası Dries Mertens'in yerine Haris Seferovic'i oyuna dahil etti.

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 3

MATA'YA İTİRAZDAN SARI KART

Kritik mücadelenin 90+3'üncü dakikasında Juan Mata müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'e tepki gösterdi. Halil Umut Meler'in düdük çaldığı pozisyonda avantaj bekleyen İspanyol oyuncu itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

SEFEROVİC KAÇIRDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 90+7'nci dakikasında Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun sol kanattan içeriye çevirdiği topta kale alanı içerisinde Haris Seferovic vuruşunu yaptı. Savunmadan seken meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 4

2014-2015'TEN SONRA İLK

Opta'nın verilerine göre; Galatasaray, 2014/15'ten bu yana gol atamadan en fazla şut çektiği maçı Adana Demirspor karşısında oynadı. Öte yandan bu sezon Süper Lig'de en az şut çektiği maçı Galatasaray karşısında oynayan Adana Demirspor (8), 2022/23'te ilk kez bir lig karşılaşmasında gol atamadı.

Galatasaray taraftarları kaçan goller sonrası oyunculara ve değişiklikler nedeniyle Okan Buruk'a tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları...

"ATAMAZSAN KAZANAMAZSIN"

"Maç oynanmadan beraberliğe okeydim ama kaçan golleri görünce 1 puan hüsran oldu bugün. Dries Mertens, Juan Mata ve Haris Seferovic'in pozisyonları çok netti, özellikle Mertenes o golü atacak. Atamazsan kazanamazsın, uzun süreli bakarsak da şampiyon olamazsın."

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 5

"TÜM ETKİNLİĞİ BİTİRDİ"

"Dries Mertens'i oyundan aldı tüm etkinliğimizi bitirdi. Orta sahayı boşalttı arka arkaya atak yedirtti. Okan Buruk ile 1 puan almamız bile olağanüstü. Olmaz, olmaz, Okan Buruk'tan da olmaz."

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 6

 "MERTENS BOMBOŞ KALEYE ATAMADI"

"Okan Hoca'ya yazar, kime yazacak başka. Kaç dakika adamlar eksik oynuyordu, neredeyse yeniliyorduk. İleride hiçbir aksiyon yok. Mertens bomboş kaleye atamıyor, Kerem aynı, Yunus Akgün dağlara taşlara. Geçen sene orta sahadan attı bize. Sol beki Türk yapmalıyıdz mutlaka, ortaya Rashica olmalı artık."

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 7

"MERTENS'E SES ÇIKARMIYOR"

"Yunus ile Kerem'e laf edenler, kaleye 2 adım mesafeden topu auta atan Mertens'e ses çıkarmıyor. Bir de gidip Mata'nın olduğu yerede duran top kullanıyor. Üretkenlik konusunda ciddi sıkıntı yaşıyoruz."

Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu - Resim : 8

 

 
Adana Demirspor - Galatasaray maçında bir ilk yaşandı! Kaçan goller ise saç baş yoldurttu ile ilgili etiketler 8.Hafta Maçı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.