Adana Demirspor'un 26 yıllık özlemi Fenerbahçe maçıyla sona eriyor

Adana Demirspor, son olarak 1994-1995 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'de 26 yıl aradan sonra ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak. Yaz transfer döneminde yaptığı hamlelerle ses getiren Adana ekibi, Sarı-Lacivertliler'i mağlup ederek Süper Lig'e 3 puanla başlamak istiyor. Taraftarlar galibiyete inanıyor...

Süper Lig'in yeni ekibi Adana Demirspor, sezona yeni stadında Fenerbahçe'yle oynayacağı maçla başlıyor. Geçen sezon teknik direktörler Ümit Özat ve Cüneyt Dumlupınar'ın ardından ligin 22. haftasında takımın başına teknik direktör Samet Aybaba'yı getiren ve TFF 1. Lig'de Aybaba yönetiminde şampiyonluğa ulaşan Akdeniz ekibi, Süper Lig'de de iddialı...

Daha önce 1996-97 sezonunda Kayserispor'u, 2016-17'de de Sivasspor'u Süper Lig'e taşıyan Aybaba, mavi-lacivertli ekibi de 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlikle geçen sezon TFF 1. Lig şampiyonu yaparak Süper Lig'e çıkarmıştı.

1972-73, 1986-87, 1990-91 ve 1993-94 sezonlarında Süper Lig'e yükselen Demirspor, bu başarıyı geçen sezon 5. kez tekrarladı.

TRANSFERİN HIZLI TAKIMI

Akdeniz ekibi, Mario Balotelli, Younes Belhanda, Benjamin Stambouli, Birkir Bjarnason, Britt Assombalonga, Jonas Svensson, Arijanet Muric, David Akintola, Lucas Castro, Metehan Mimaroglu ve Ferhat Kaplan'ı kadrosuna kattı.

Geçen sezon kiralık olarak forma giyen Muhammed Şengezer, Yunus Akgün, Berk Yıldız, Emircan Altıntaş, Mikheil Ergemlidze ve İsmail Yüksel ile sözleşme yenilemeyen Demirspor, Emilijus Zubas, Hamidou Traore, Hasan Kılıç, Okan Alkan, Levent Ayçiçek, Hamza Ok, Kerim Avcı, Berkant Yayla ve Süleyman Koç ile yollarını ayırdı.

Adana Demirspor, Süper Lig'in ilk haftasında yarın Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Yeni Adana Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Karşılaşmayı, tribün kapasitesinin yüzde 50'si kadar taraftar da stattan izleyebilecek. TFF kuralları gereği bu sezon maçlarda deplasman seyirici olmayacak. Adana Demirspor, Süper Lig'de en son 1994-1995 sezonunda karşılaştığı Fenerbahçe'ye 3-0 ve 1-0 yenilmişti.

TARAFTAR TAKIMINA GÜVENİYOR

Seyirci kapasitesinin yüzde 50'si kadar taraftarın stattan takip edebileceği maç için bilet alan mavi-lacivertli futbolseverlerden Hüseyin Demir, maç için Diyarbakır'dan Adana'ya geldiğini söyledi.

Maçın zorlu geçeceğini düşündüğünü aktaran Demir, "Yarınki maçta özellikle Balotelli'den iyi bir performans bekliyoruz. İnşallah güzel, çok gollü bir maç olur. Yarınki maçı merakla bekliyoruz. Güzel bir başlangıç yaparsak ve puanla başlarsak çok güzel olur. Çok iyi performans bekliyorum. Teknik direktörümüz Samet Aybaba'ya da çok güveniyorum. Başkanımız Murat Sancak gereken transferleri en iyi şekilde yaptı. Artık gerisi takımda." diye konuştu.

Adana Demirspor'un 26 yıllık özlemi Fenerbahçe maçıyla sona eriyor

Taraftarlardan Mahmut Zeyrek Gündüz ise Adana Demirspor'un başarısının kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"İnanın evimizin neşesi 7 ve 13 yaşındaki kızlarımın bile yüzleri gülüyor. Yarın muhtemelen Fenerbahçe'yi yeneceğiz gibi geliyor. Hem şehir hem bizim için büyük katkıları var. Şehir çok heyecanlı. Maç, farklı duygular içerisinde geçecek. İnşallah o ambiyansı futbolculara da yansıtabilirsek iyi de bir sonuç alacağız. Türkiye standartlarının üstünde yeni transferlerimiz var. Allah izin verirse Adana'ya alışırlarsa, Avrupa çapında ses getireceğine inanıyorum. Türkiye'de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi saymazsak en iyi kadro şu anda Adana Demirspor'da. Adana Demirspor'umuzun inancı bitmez, yeter ki futbolcular da en az taraftarlar kadar inansın, maçı rahat kazanırız."

Murat Özaslan da her zaman Adana Demirspor'un yanında olduklarına vurgulayarak, "Süper Lig'de veya herhangi bir ligde olmamız önemli değil, önemli olan Adana Demirspor sevgisi ve aşkı. Kulübe ciddi yatırımlar yapılıyor, iyi futbolcular transfer ediliyor. Samet Aybaba gibi bir hocamız var. Adana'ya ciddi anlamda çok destek verdi. Futbolcuları yönetmek, oynatmak tabii ki hocamızın işi. Hocamız bunu başarabilecek güçte. Çok iyi transferler yaptılar, emeği geçenlerden Allah razı olsun. 26 yıldır özlem var. Şehir bunu çok istiyordu. Yarınki maçı alacağız. Adana Demirspor'un ölüsü Fenerbahçe'yi yener. Ailecek hep beraber orada olacağız. Kulübümüzü en iyi şekilde destekleyeceğiz. Fenerbahçe'ye misafirperverliğimizi de göstereceğiz. İnşallah başarılı bir sonuç alacağız ve bu hep yükselerek devam edecek." ifadelerini kullandı. (AA)

Adana Demirspor'un 26 yıllık özlemi Fenerbahçe maçıyla sona eriyor ile ilgili etiketler Adana Demirspor Fenerbahçe Samet Aybaba mario balotelli
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.