Adana Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar sürüyor!

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesinde işçi çıkarmalar devam ediyor. ASKİ’de çalışan ve aralarında engelli bir kişinin de bulunduğu yaklaşık 100 işçinin işlerine son verildi. Meclis toplantısında duruma isyan eden Cumhur İttifakı üyeleri, “Vicdanı olan işçi çıkarmaz” diyerek CHP’li başkan Zeydan Karalar’a isyan etti.

2019 seçimlerinin ardından yaklaşık 3 bin kişinin işine son veren CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, işçi çıkarmaya devam ediyor. Aralık ayının meclis toplantısında söz alan Cumhur İttifakı meclis üyeleri, "İnsanda biraz vicdan ve Allah korkusu varsa işten çıkartmaz. İşçiler her Cuma korkuyla e devlete girip ya da mesajlarına bakıp işten çıkıp çıkmadığını korku içinde takip ediyorlar. Mutsuz ve korku içinde çalışan belediye çalışanı hizmet veremez. Engelli bir çalışanı nasıl çıkarırsın" szöleriyle tepkilerini dile getirdiler.

"SİZDEN OLMAYANLARA DÜŞMAN MISINIZ?"

Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayının ilk oturuma ASKİ'den işten çıkarılan yaklaşık 100 işçi damga vurdu. Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katılmadığı mecliste söz alan Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, ekmeklerinden olan işçilerin çıkarılmasına büyük tepki gösterdi. MHP'li meclis üyesi Cemal Demirdağ, "Yeter artık gerçekten yeter. Nedir bu ideolojik yaklaşım. Sizden olmayanlara düşman mısınız? Yapılanlar insanca hakça değildir. Ellerinizi çekin çalışanların üzerinden. Artık Adana ve ilçeleri sizden hizmet bekliyor. Yaklaşık 3 yıldır yapamadığınız işleri ve yarım kalan projeleri inşallah 2022'de tamamlarsınız" dedi.

"15 TANE CHP'Lİ İŞÇİM VAR ÇIKARMADIM"

AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zeydan Karalar'ın seçimler öncesinde "Namus sözü veriyoruz işçi kıyımı yapmayacağız" sözlerini hatırlatıp, "Ama maalesef sözlerinde durmadılar. Çıkarılan işçiler arasında engelli kardeşimiz de var. Artık isçi çıkışlarına son verin. Mutsuz ve korku içinde çalışan işçiden hizmet beklemeyin" derken, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ise ,"Kalbinde Allah korkusu olan temizlikçinin, çöpçünün işine son vermez. Bu vicdana sığar mı? Belediyemizde çalışan 15 tane CHP'li işçi var ama ben bir tanesini çıkarmadım" diye konuştu.

YÜZDE 70 ENGELLİ

ASKİ'de Ekim 2014 yılında işe başlayan 32 yaşındaki yüzde 70 engelli raporu olan Ecrin Yıldır, işine son verildiğini geçtiğimiz Cuma günü öğrendi. Eline tebligat geçmediğini bir arkadaşının kendisini arayıp söylediğini anlatan Yıldır, haklarını mahkeme yoluyla alacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar sürüyor! ile ilgili etiketler CHP Adana ASKİ Zeydan Karalar adana büyükşehir belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.