A'dan Z'ye E Ticaret Sitesi Açmak ve E Ticaret Siteleri Analizi

E ticaret sitesi açmak, artık tek tıkla mümkün! IdeaSoft tarafından sunulan hazır altyapı paketleri, eticaret siteleri için yeni bir dönem başlatıyor.

E ticaret dünyası her geçen gün büyümeye devam etmekte. Eğer siz de e ticaret sitesi açarak global çapta marka olmak istiyorsanız, A’dan Z’ye ne gerektiğini bilmeniz gerekir.

Genellikle “e-ticaret” olarak bilinen elektronik ticaret, 1995 senesinde ortaya çıkan bir kavram. Temel olarak internet ortamında ürün ve hizmetlerin satılması anlamına gelmekte. Kişiler internet üzerinden alışveriş yapar ve ödemelerini gerçekleştirir, ardından firma da ürünü ilgili adrese gönderir. E-Ticaret kavramı temel olarak bu şekilde açıklanabilir.

E ticaret siteleri her yıl büyük bir artış göstermektedir. Eğer henüz e-Ticaret sektörüne adımınızı atmamışsanız, tüm süreci profesyonel bir şekilde planlamanız gerekir. Böylece uzun seneler boyunca başarılı bir şekilde sitenizi yönetmeniz ve başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkün hale gelir.

İş Fikri

E ticaret sitesi kurmak istiyorsanız, ilk olarak bir iş fikrinizin olması oldukça önemlidir. Fikrinizin sağlam temeller üzerinde kurgulanması, başarılı sonuçları da beraberinde getirecektir. Bu bakımdan ilk olarak birtakım konuları düşünmeniz gerekmekte;

1. E-ticarette en çok hangi sektörlerin sattığı
2. E-ticarette en çok hangi ürünlerin satıldığı
3. E-ticaret istatistikleri
4. E-ihracat istatistikleri
5. E-ticaret pazaryeri istatistikleri

Bu gibi konuları inceleyen ve sonrasında dikkatli bir planlama yapan markalar, e ticaret siteleri arasında kısa süre içinde yükseliş sağlar.

Ayrıca ürünleri nasıl temin edeceğinizide bilmeniz gerekir. Eğer kendi ürünleriniz mevcut değilse bile bir tedarikçi ile anlaşarak bu süreçte destek alabilirsiniz.

1. Tedarikçinin teknolojiyi nasıl kullandığı
2. Tedarikçinin stok durumu
3. Tedarikçinin elinde olan ürünler
4. Tedarikçinin ürün fiyatları
5. Tedarikçinin trendleri nasıl takip ettiği

Tüm bunları detayları inceleyerek, iyi bir tedarikçi ile anlaşabilirsiniz.

İş Modeli

İş fikrinize dair düşünceleriniz netleştiğinde, iş modeline karar vermeniz gerekir. E-Ticarette ön plana çıkan temel iş modelleri şu şekilde sıralanabilir;

1. Business to Business: İşletmeden İşletmeye
2. Business to Consumer: İşletmeden Tüketiciye
3. Consumer to Consumer: Tüketiciden Tüketiciye
4. Consumer to Government: Vatandaştan Devlete

E ticaret siteleri ayrıca dikey, yatay ve dropshipping olarak da faaliyet gösterebilmektedir.

Domain Adı

Domain adını doğru seçmek, e ticaret siteleri kurarken en önemli adımlardan bir tanesi. İnsanlar sizi bu isimle tanıyacağı için sizi temsil edecek, yansıtacak şekilde seçilmeli. Akılda kalıcı, kısa ve marka olabilecek bir domain seçmek, firmanızın geleceği için oldukça önemlidir. Sonradan değiştirmek mümkün olsa da bu hem güvensizlik hem de akıl karışıklığına neden olur.

Ayrıca logo tasarımları da marka ile uyumlu olmalı ve sizi tam anlamıyla yansıtmalı. Böylece e ticaret sitenizi sektörünüzde en iyi şekilde yansıtabilirsiniz

Şirket Kurma

Domain adınızı belirledikten sonraki adım şirket oluşturmak. E ticaret sitesi açmak isteyen bir girişimciyseniz, bir firmanız olmadan işlem yapmanız yasalara göre olanaksız. Zira herhangi bir sektörden gelir elde eden kişi ve firmaların faturalı satış yapması gerekmekte. Dolayısıyla bir şirket kurmak zorunlu.

Bu bakımdan kurabileceğiniz şahıs, limited ve anonim olmak üzere 3 farklı şirket türü bulunmakta. Eğer yeterli sermayeniz yoksa şahıs şirketi açabilirsiniz. Ancak dilerseniz anonim ve limited şirket seçeneklerinden birini de seçebilirsiniz.

Altyapı

Şirket kurduktan sonra sırada e ticaret sitesi için bir altyapı belirlemek gerekir. Doğru bir altyapı belirlemek, sitenizi daha uzun bir süre verimli şekilde kullanmanız ve gerekli olduğunda yardım almanız için hayati önem taşımaktadır.

Altyapı konusunda üç farklı seçenek bulunmakta. Bu seçeneklerden ilki açık kodlu yazılımlar olsa da, teknik destek alınamaması ve ileri seviyede teknik bilgi gerektirmesi sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmez.

Bir diğer seçenek ise sıfırdan özel bir altyapı hazırlatmaktır. Fakat bu çalışma hem oldukça uzun sürmekte, hem de birçok dezavantajı da beraberinde getirmektedir.

Üçüncü ve en çok tercih edilen seçenek ise, hazır e-Ticaret altyapılarını kullanmaktır. Birbirinden farklı avantajları olan ve farklı özellikler vadeden hazır altyapılar, sürekli olarak teknik destek almanıza olanak tanır.

e-Ticaret altyapıları konusunda sektörde öncü olan ve kurumsal birçok markanın ilk tercihi olan IdeaSoft, tüm paketlerini SEO uyumlu şekilde hazırlamaktadır. Eğer markanızın geleceği konusunda tereddüt ediyorsanız, Lite paketini satın alarak ilerleyen zamanlarda yükseltebilirsiniz. Esnek paketler ile böylece e ticaret siteleri kurabilir, profesyonel şekilde sektöre adım atabilirsiniz.

Tasarım

E ticaret siteleri oluştururken tasarım, en son gelen adımdır. Altyapınızı seçtikten sonra sadece kullanıcıların etkileşime girebileceği, alışveriş ve diğer işlemleri yapabileceği bir ekranı oluşturmak kalır.

Eğer müşterileriniz memnun etmek ve satışlarınızı arttırmak, arama motorlarında daha üst sıralarda bulunmak istiyorsanız sitenizin mobil uyumlu ve responsive olması, hızlı şekilde açılması gerekir.

IdeaSoft bu konularda size aradığınız ve ihtiyaç duyduğunuz tüm çözümleri hızlı bir şekilde sunmaktadır. Sektöre profesyonel şekilde girmek, müşterinin estetik algılarına hitap eden ve arama motorlarının belirlediği kriterlere uygun bir siteye sahip olmak istiyorsanız, IdeaSoft ile iletişime geçebilirsiniz.

A'dan Z'ye E Ticaret Sitesi Açmak ve E Ticaret Siteleri Analizi ile ilgili etiketler E-Ticaret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.