Adalet Bakanlığı’nda görev değişimi! Gül neden ayrıldı, Kabinede başka değişiklik olacak mı?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, bugün toplanacak Kabine'nin gıdada KDV'nin düşürülmesi kararı, akaryakıt fiyatlarındaki yeni zamlar, Adalet Bakanlığı'nda ve TÜİK Başkanlığı'ndaki görev değişimi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''troll'' videosu tartışmaları, CHP ve İYİ Parti arasındaki çatırdamalar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 24 Ocak'taki kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu'nun bazı kısımlarının trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya kestiği ceza masaya yatırıldı.

"KDV'NİN İNDİRİLECEĞİNE DAİR KUVVETLİ SİNAYALLER ANKARA'DA KONUŞULUYOR"

Metehan Demir, "KDV'nin indirilebileceğine  dair kuvvetli sinyaller Ankara'da konuşuluyor. Acayip durumlar var, istismar meselesinin önüne geçilmesi lazım. Fiyatları 5-6 kat artırıyorlar. Bunlar saptanmalı. Doların 18 TL olduğu günlerle karşılaştırıldığında akaryakıt fiyatları bugün daha yüksek.

"TÜİK BAŞKANLIĞI ANKARA'NIN SİYASİ TARTIŞMALARININ MERKEZİNDEKİ KOLTUK OLDU"

Ulaştırma, Hazine ve Maliye, MEB olmak üzere bakanlıklarda birçok isim değişti. Bu bakanlıklardan sonra Gül'e yakın isimler de ayrılacak mı diye çeşitli isimler konuşuluyor. Gül'ün yıllardan gelen yorgunluğu ve çalışma şevkinin kaybedilmesi vardı. Gitmeyi istemesi şaşırtıcı olmadı. Herkesin bildiği sır gerçek oldu, beklenen bir gelişme yaşandı ve TÜİK Başkanı değişti. TÜİK Başkanlığı Ankara'nın siyasi tartışmalarının merkezindeki koltuk oldu. 3 Şubat'ta açıklanacak enflasyon oranında yeni başkanın etkisi olamaz. Geçen başkanın dönemindeki rakamlar olacak. Yeni gelen TÜİK Başkanı'na esas Mart'ta oklar yöneltilecek.

"KILIÇDAROĞLU HİÇ UMMADIĞIMIZ YENİ TAKTİKLERE DE GİREBİLİR. GÜNDEMİ ELİNDE TUTMAK İÇİN TAKTİK ÇIKIŞLAR YAPIYOR"

Kılıçdaroğlu bir süredir medyada atak yapma adına bir dizi taktik uyguluyor. Sadece bu videolar değil, kurumların kapılarına da gidiyor. Kılıçdaroğlu farklı bir şey yapıyor. Medyada amaç haber olmaksa baya haber oluyor. Belli sürelerle bunları yapacağını söylemişti. Kılıçdaroğlu hiç ummadığımız yeni taktiklere de girebilir. Kendini Millet İttifak'ndan da ayırt etti. Gündemi elinde tutmak için taktik çıkışlar yapıyor. Bir yola çıkılmış. Bu yaptıkları Cumhurbaşkanlığı adaylığı açısından kendini ön plana çıkaran kişisel bir planlamanın uzantısı da olabilir. Millet İttifakı ve CHP arasında ufak çatlaklar başladı. Bunun sinyalleri daha önceden de veriliyordu." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem'in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Adalet Bakanlığı’nda görev değişimi! Gül neden ayrıldı, Kabinede başka değişiklik olacak mı? ile ilgili etiketler Metehan Demir Abdulhamit Gül metehan demir ile gündem kabine

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.