Adalet Bakanlığı yeni logosu! Adalet yeni amblemi!

Adalet Bakanlığı'nın yeni logosu vatandaşlar tarafından araştırılıyor.Bakanlıkların yeni logoları belli oldu. 16 bakanlığa ait yeni amblemleri ilk kez SuperHaber yayınlıyor.Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. İşte Adalet Bakanlığı'nın yeni logosu! Detaylar haberimizde...

Adalet Bakanlığı'nın yeni logosu! 24 Haziran seçimlerinden sonra değişen sistem ile birlikte çeşitli yenilikler yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. Vatandaşlar ise yeni logoları merak ediyor. İşte Adalet Bakanlığı'nın yeni logosu! Merak edilen detaylar haberimizde...

Adalet Bakanlığı yeni logosu! Adalet yeni amblemi!

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ile birlikte başlayan değişim, dönüşüm sürecinde önemli bir adım daha atıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından 16 bakanlığa ait amblemler değiştirildi. Yeni amblemleri ilk kez SuperHaber yayınlıyor...

 Türkiye, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile tanıştı. Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler de yaşandı.

 Yeni modele göre, bakanlıklar arasında etkin bir koordinasyon için önemli adımlar atıldı.

Bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürüldü. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişti.

Böylece kademeler azaltılarak, karar alım süreçlerine hız kazandırılması hedeflendi.

 BAKANLIK AMBLEMLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni sisteme geçilmesi ile birlikte "başkanlık sistemi teşkilat şeması" da oluşturularak, güçlü koordinasyon ve verimli yönetim hedeflendi.

Bu kapsamda atılan son adımın detaylarına ise SuperHaber ulaştı.

 Buna göre; Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Hazine ve Maliye, Ticaret ile Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı'nın aralarında bulunduğu 16 bakanlığın amblemleri yeniden tasarlandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve bakanlıklara iletilen amblemler tek örnek olarak tasarlandı.

"T.C. Cumhurbaşkanlığı Bakanlık amblemleri" ismiyle bakanlıklara dağıtılan logoların, kırmızı renkte hazırlanması ve çift çember içinde, 16 Türk devletini temsilen yer alan yıldızlarla donatılması dikkat çekti.

Ambemlerin ortasında ise ilgili bakanlıkların logolarının yer alacağı öğrenildi. / SuperHaber Özel

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, adalet ve yargı işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.

Adalet Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır:

Kanunlarda kurulması öngörülen mahkemeleri açmak ve teşkilatlandırmak, ceza infaz kurumları, icra ve iflas daireleri gibi her derece ve türdeki adalet kurumlarını planlamak. kurmak ve idari görevleri yönünden gözetim ve denetimini yapmak ve geliştirmek.

Bir mahkemenin kaldırılması veya yargı çevresinin değiştirilmesi konularında Hakimler ve Savcılar Kuruluna teklifte bulunmak.

Kamu davasının açılması ile ilgili olarak mevzuatla Adalet Bakanına verilen yetkinin kullanılması ile ilgili çalışma ve işlemleri yapmak.

Adli sicilin tutulması ile ilgili hizmetleri yürütmek.

Adalet hizmetlerine ilişkin konularda, yabancı ülkelerle ilgili işlemleri yerine getirmek.
Adalet hizmetleriyle ilgili konularda, gerekli araştırmalar ve mevzuat hazırlıklarını yapmak ve görüş bildirmek.

Bakanlıklarca hazırlanan mevzuat taslaklarının Türk hukuk sistemine ve mevzuat tekniğine uygunluğunu incelemek ve bu konularda görüş bildirmek.

İlgili mevzuat hükümleri uyarınca infaz işlerini düzenlemek.

İcra ve iflas daireleri vasıtasıyla, icra ve iflas iş ve işlemlerini yürütmek.

Görev alanıyla ilgili olarak uygulamayı takip etmek ve ortaya çıkan sorunların nedenlerini araştırarak çözüm önerileri geliştirmek.

Ulusal veya uluslararası düzeyde bilimsel toplantılar düzenlemek, bu nitelikteki çalışmaları teşvik etmek ve desteklemek.

Görev alanıyla ilgili kamu ya da özel kurum veya kuruluşlarla iş birliği yapmak.

Kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle verilen diğer görevleri yapmak.

BAĞLI BİRİMLER

Merkez Teşkilatı
Ceza İşleri Genel Müdürlüğü
Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü
Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
Personel Genel Müdürlüğü
Teftiş Kurulu Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı
Eğitim Dairesi Başkanlığı
Yayın İşleri Dairesi Başkanlığı
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Teknik İşler Dairesi Başkanlığı
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Özel Kalem Müdürlüğü
Taşra Teşkilatı
Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıkları
Cumhuriyet Başsavcılıkları
Sürekli Kurullar / Bağlı Kuruluşlar
Adli Tıp Kurumu
Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu Başkanlığı
Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi
Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı
Katipler ve Mübaşirler Yüksek Kurulu

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL

 

Abdulhamit Gül (12 Mart 1977, Gaziantep), Türk hukukçu ve siyasetçi. 19 Temmuz 2017'den beri Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı olarak görev almaktadır.

12 Mart 1977 tarihinde Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK'ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül’ün; Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Millî Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

SİYASİ KARİYERİ

Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2001-2003 yılları arasında Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcılığını yapmıştır. 2003-2010 yıllarında Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olmuştur. Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmekteyken Hukuki Araştırmalar Derneği üyesi olmuştur. Daha sonra HAS Parti ile AK Partinin birleşmesi üzerine, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Gaziantep milletvekili olmuştur. AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı 13 Eylül'de MKYK toplantısından sonra Genel Sekreteri olmuştur. 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Adalet Bakanı oldu.

Abdülhamit Gül, evli ve üç çocuk babasıdır.

Adalet Bakanlığı yeni logosu! Adalet yeni amblemi! ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı yeni logosu amblemi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.