Adalet Bakanı Gül'e yine kim operasyon çekiyor?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 2015 yılında çekilen Haznevi Tarikatı lideri ile selamlaştığı görüntüler, yıllar sonra yeniden gündeme getirildi. Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün sürmanşet olan ve sosyal medyadaki bazı hesaplar aracılığıyla yayılan video ile ilgili konuşan Bakan Gül, "Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, Haznevi Tarikatı lideri ile selamlaştığı ana dair görüntülerin ortaya çıkması Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında gündeme geldi.

Konuyla ilgili sosyal medya dezenformasyonlarına nokta koyan Bakan Gül, söz konusu görüntüler kaydedildiği sırada resmi bir görevi bulunmadığının altını çizdi.

Adalet Bakanı Gül, görüntülerin 2015 yılına ait olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

 "Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu’nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu’nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde -7 Haziran öncesiydi- ve milletvekili dahi değildim galiba, öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim."

TROLL HESAPLAR HAREKETE GEÇTİ

Sosyal medyada harekete geçen troll hesaplar ise bu videoyu sanki Gül'ün Adalet Bakanlığı döneminde çekilmiş gibi servis etmeye başladı.

Kısa süre içinde Twitter'da en çok konuşulan konular arasına giren video sonrası Abdulhamit Gül'e destek mesajları yağdı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SELAMINDAN NE FARKI VAR?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medyada Bakan Gül'e desteğini açıklayan isimlerin başında geldi. 

Kimi sosyal medya kullanıcıları da bu durumun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine 2015 yılında yaptığı 'Mevlevi selamlaşması' ile bir farkının olmadığına vurgu yaptı.

İşte destek mesajlarından bazıları:

Adalet Bakanı Gül'e yine kim operasyon çekiyor?

Adalet Bakanı Gül'e yine kim operasyon çekiyor? - Resim : 2

Adalet Bakanı Gül'e yine kim operasyon çekiyor? - Resim : 3

Adalet Bakanı Gül'e yine kim operasyon çekiyor? - Resim : 4

 

 

Adalet Bakanı Gül'e yine kim operasyon çekiyor? ile ilgili etiketler Twitter Abdulhamit Gül Adalet Bakanı Haznevi Tarikatı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.