Adalet Bakanı Gül'den Metin Topuz hakkında flaş açıklama...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ Soruşturması kapsamında tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un yarın avukatı ile görüşeceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD ile krize neden olan FETÖ tutuklusu, ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Gül “Tutuklu Metin Topuz yarın avukatıyla görüşecek” dedi.

AVUKATI İLE GÖRÜŞECEK

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül “Tutuklu Metin Topuz yarın avukatı ile görüşecek. ABD Adalet Bakanlığı’ndan herhangi bir talep gelmedi. Her iki ülke arasında yardımlaşma sürecimiz sürmektedir. Biz de adli boyutuyla ilgili gerekli bilgileri Dışişleri aracılığıyla ABD’ye iletiyoruz. ABD, 5 tutukluyla görüşme talebinde bulundu. 2 kişiyle ilgili görüşme izni verildi. Birisi tahliye edilmişti. Diğer ikisiyle ilgili de teknik işlemler sürüyor. Savcılığın yaptığı açıklamada, ifadeye davet vardır. giden büyükelçi bu konuyu basın üzerinden farklı bir yere çekmiştir.” diye konuştu.

TUTUKLANMASI KRİZE NEDEN OLMUŞTU

ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, geçtiğimiz günlerde, FETÖ üyeleri ile irtibatı ve yurtdışına çıkışları konusunda yardımcı olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Topuz’un tutuklanması ve ardından gelen Türkiye’ye vize yasağı uygulaması iki ülke arasındaki ipleri germişti.

Adalet Bakanı Gül'den Metin Topuz hakkında flaş açıklama... ile ilgili etiketler Abdulhamit Gül Adalet Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.