Adalet Bakanı Gül'den flaş Adil Öksüz açıklaması! Almanya yanıt verdi mi?

Türkiye Adil Öksüz için Almanya'ya nota vermişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şu ana kadar Almanya'dan bir geri dönüş olmadığını açıkladı...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Almanya'dan FETÖ firarisi Adil Öksüz ile ilgili bilgi istediklerini ama yanıtın henüz verilmediğini söyledi. Gül, "Almanya'dan uluslararası hukukun gereğini yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına ve iadesine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "FETÖ terör örgütü yöneticisi Adil Öksüz ile ilgili yapılan yargılama devam ediyor. Bu kişi ile ilgili Ankara 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde uluslararası sözleşmeler çerçevesinde yakalama, tutuklama kararı çıkarıldı.

ALMANYA'DAN BİR YANIT GELMEDİ


Almanya'da olduğuna ilişkin ihbarlar ve bir takım haberler nedeniyle Almanya'dan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iadesi istendi. Bu konuda Almanya'dan bir yanıt gelmedi. Bizler de uluslararası hukukun, sözleşmelerin gereği olarak Almanya'dan bu konuda gerekli adımları atıp bu husustaki talebi yerine getirmesini bekliyoruz. Bu hususta bize herhangi bir geri dönüş olmadı. Hukukun gereğinin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla muhtemelen bir cevap gelecektir. Olması gereken budur. Almanya'nın uluslararası hukukun, insan hakları çerçevesinde mükellefiyetlerini yerine getirmesini bekliyoruz."

TÜRKİYE NOTA VERDİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye Almanya’ya nota vermişti.
Verilen notada Almanya'dan haberlerin doğruluğunun araştırılması ve Öksüz’ün ülkede varlığının tespiti durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesi istenmişti...
Adalet Bakanı Gül'den flaş Adil Öksüz açıklaması! Almanya yanıt verdi mi? ile ilgili etiketler Abdulhamit Gül Adalet Bakanı Adil Öksüz Almanya Nota
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.