Adalet Bakanı Bozdağ: Bir ay evlilikte ömür boyu nafakayı doğru bulmuyorum!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ A Haber canlı yayınına konuk oldu ve "Süresiz nafaka uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna cevap verdi. Bozdağ, "Bazı avukatlar, hukukçular 'Yargıtay isterse kanun değişikliğine gerek yok. Süreli nafakaya hükmedilebilir.' diyor. Böyle bir şey. Kanun açık." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Süresiz nafaka uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna cevap veren Bozdağ, "Bazı avukatlar, hukukçular 'Yargıtay isterse kanun değişikliğine gerek yok. Süreli nafakaya hükmedilebilir.' diyor. Böyle bir şey, kanun açık. Bu kanun süreliyken süresiz hale getirildi. Burada Yargıtayın istikrar kazanmış iştihadi ortada, yasa ortada, yasanın gerekçesi ortada ve nihayetinde Anayasa Mahkemesinin bu konuda verdiği karar ortada." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'deki açılan boşanma davalarının fazlalığına dikkat çekerek nafaka kararlarının toplumdaki karşılığının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"O HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Göreve geldiği ilk günlerde nafaka ile ilgili değişikliğe gidildiğine dair haberler yapıldığını ve bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Bozdağ, bu durumdan Bakanlık olarak çok rahatsız olduklarını belirtti.

"BİR AY EVLİLİKTE ÖMÜR BOYU NAFAKAYI DOĞRU BULMUYORUM"

Bir ay evli kalıp boşanan çiftler üzerine konuşan Bozdağ, bu konu hakkında gelen şikayetleri haklı bulduğunu dile getirerek "Ben de bunu doğru bulmuyorum. Bir aylık evlilikte ömür boyu nafakayı ne adil ne doğru buluyorum. Bunun adil olması ve hakkaniyete uygun olması son derece önemlidir. Bu konularda bakanlığımızın hazırlıkları var." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ: Bir ay evlilikte ömür boyu nafakayı doğru bulmuyorum! ile ilgili etiketler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Süresiz nafaka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.