Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan polise yumruk atan HDP'li vekile sert tepki!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP vekili Saliha Aydemir'in polis memurlarına yumruk attığı görüntülere ilişkin "Kimsenin devletin polisine el kaldırmak haddi değildir. Bunlar terör örgütünden aldığı güçten bu işleri yapıyorlar. Yaptıklarının hesabını yargıya vereceklerdir. Yaptıkları kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Bu ancak teröristlerin yapacağı bir eylemdir." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TVNET'te yayınlanan Net Bakış programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BU ANCAK TERÖRİSTLERİN YAPACAĞI BİR EYLEMDİR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP vekili Saliha Aydemir'in polis memurlarına yumruk attığı görüntülere ilişkin, "Dünkü olayda 70 kişi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Vekillerle ilgili gerekli işlem yapılacak ve fezleke geldiğinde milletvekili demeye dilim varmıyor ama o kişi hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Kimsenin devletin polisine el kaldırmak haddi değildir. Bunlar terör örgütünden aldığı güçten bu işleri yapıyorlar. Yaptıklarının hesabını yargıya vereceklerdir. Yaptıkları kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Bu ancak teröristlerin yapacağı bir eylemdir. Hainliğin, alçaklığın ve kendini bilmezliğin farklı bir ifadesidir." açıklamasında bulundu.

"HDP'Lİ GÜZEL İLE İLGİLİ GEREKEN YAPILACAKTIR"

Teröristle samimi fotoğrafları ortaya çıkan HDP vekili Semra Güzel ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Bozdağ, "Vekilliğinin düşmesi kararı salt çoğunlukla alınacaktır. Genel Kurul gereğini yapacaktır. Bizim kanunlarımıza göre iki yıl milletvekilliği yapan kişi emeklilik haklarından istifa edebilir. Şu andaki yasa maalesef öyle. Şu anda aktif milletvekilinin aldığı maaşı alıyor. Yaşı itibariyle tahminim emekli maaşı almıyordur. Vekilliğinin düşmesi sadece vekillik maaşını almayı sonlandırıyor. Emekli olduğu zaman emekli haklarını elde ediyor. Burada ayrı bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Ayrı bir düzenleme getirildiğinde buna göre işlem yapılır." diye konuştu.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan polise yumruk atan HDP'li vekile sert tepki! ile ilgili etiketler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.