Adalar Belediyesi'nde dikkat çeken istifa

Adalar Belediyesi'ndeki usulsüzlükler sonrası Fen İşleri Müdürü Sevgi Uysal istifa etti. Ancak Uysal'ın istifasının ardından ortaya çıkan detay dikkat çekti. Muğla'da gözaltına alınan Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker'in yanında bir kişinin Adala Belediyesi çalışanı olduğu öğrenildi.

Adalar Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü Sevgi Uysal istifa etti. Uysal'ın istifasının ardından çok çarpıcı bir ayrıntı çıktı. Muğla'da gözaltına alınan Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker'in yanında yer alan Yunus Olcay'ın Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığı öğrenildi.

Sabah gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, Ünsal'ın istifasında iki konunun etkili olduğu öğrenildi. İddiaya göre, 21 Mayıs'taki Adalar Belediye Meclisi toplantısında, 2020 Yılı Kesin Hesabı, CHP'li üyelerin de desteği ile 5'e karşı 7 oyla reddedildi. Ardından da belediyenin kesin hesap cetvelinde görülen bazı araçların yıllardır kayıp olduğu tespit edildi. Muğla'da düzenlenen operasyonda ise Sedat Peker'in ağabeyi Atilla Peker'in yanında gözaltına alınan Yunus Olcay'ın Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, pandemi sürecinde belediye çalışanlarının şehir dışına çıkışları genelge ile yasaklandı. Ancak Fen İşleri Müdürlüğü'nden izin almadan Muğla'ya giden Olcay'ın, görevde gözüktüğü anlaşıldı. Yönetimin bunun üzerine Olcay için geçmiş tarihli izin belgesi hazırladığı, Ünsal'ın belgeye imza atmak istemeyince istifaya zorlandığı öne sürüldü. Ağır hakaretlere maruz kalan Ünsal'ın da istifa etmek zorunda kaldığı belirtildi.

İddiaya göre, hükümlü kadrosundaki Olcay 10 yıl önce Fen İşleri Müdürlüğü'nde marangoz olarak işbaşı yaptı. Ancak kendi işi yerine 3 dönemdir belediye başkanlarının gizli korumalığını üstlendi. Olcay ayrıca Adalar'da kızının adını verdiği çay bahçesi açtı.

Adalar Belediyesi'nde dikkat çeken istifa ile ilgili etiketler istifa Sedat Peker adalar belediyesi Atilla Peker yunus olcay sevgi uysal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.