Adaçayının faydaları neler? Yağ yakar mı?

Geçmişten günümüze faydalarının giderek arttığı adaçayının yararları, zararları, zayıflamaya olan etkisi ve sakinleştirici etkisi araştırılan konular arasında. Peki, adaçayının faydaları neler? Zararları neler? Zayıflamaya olan etkisi nedir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Adaçayının faydaları geçmişten günümüze artarak keşfedilmeye başlandı. Adaçayının faydaları, zararları, zayıflatıcı ve sakinleştirici özellikleri araştırılan konular arasında. Peki, adaçayının faydaları neler? Zararları neler? Adaçayının zayıflamaya olan etkisi nedir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Adaçayının faydaları neler? Yağ yakar mı?

Adaçayının faydaları geçmişten günümüze artarak keşfedilmeye başlamıştır. İçerisinde birçok element barındıran adaçayı orta çağ döneminde''her derde deva'' olarak adlandırılıyordu. Hatta orta çağ döneminde yaşayan insanlar bahçelerinde bile adaçayı yetiştiriyorlardı. O dönemde bahçesinde adaçayı yetiştirmesine rağmen ölen birisi varsa ona ''bahçesinde adaçayı yetişiyordu nasıl olur da ölür'' gibi söylemler bile yer almaktaydı.

Bizde geçmişten günümüze kadar faydalarının giderek arttığı adaçayı nasıl demlenir, adaçayının zararları nelerdir, adaçayının faydaları nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için açıklayacağız.

BEYNE FAYDALDIR

Adaçayının beyne faydalı olduğu bilinmektedir. Hafızayı güçlendirici etkisinin yanında Alzheimer hastalığına da iyi geldiği söylenir.

RAHİM AĞZINI İYİLEŞTİRİR

Rahimde meydana gelen rahatsızlıkları giderici etkisi bulunur. Rahimde meydana gelen iltihaplanmaları giderir, çocuk sahibi olmak isteyenlere günde 1 bardak içmeleri önerilir.

MENOPOZ DÖNEMİ

Menopoz döneminde kadınlarda meydana gelen sıcak basması ve çeşitli şikâyetlerin azalmasına yardımcı olur.

DİNÇ TUTAR

Yorgunluk ve halsizlik sorununa iyi gelir. Zinde ve dinç kalmanıza yardımcı olur. Ancak tansiyonu düşürme etkisi bulunmasından dolayı ölçülü miktarda tüketilmesi gerekmektedir.

KANI TEMİZLER

Adaçayının en önemli faydalarından biriside solum yollarında meydana gelen balgamı, mideden kaynaklanan balgam salımını ve kanda meydana gelen mikropları temizlediği bilinmektedir.

SAKİNLEŞTİRİR

Adaçayının sinirleri yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Sinirli ve gergin hissettiğiniz zamanlarda bir bardak adaçayı rahatlamanızı ve gevşemenizi sağlayacaktır.

BÖBREK TAŞLARINI DÜŞÜRÜR

Böbrekte ve mesanede meydana gelen taşların düşmesine yardımcı olur. Böbrek ve mesane taşları için 80 gr adaçayını bir litre suyun içerisinde kaynatıp içebilirsiniz.

AŞIRI TERLEMENİN ÖNÜNE GEÇER

Aşırı terleme şikâyetinden muzdaripseniz günde 1 miktar adaçayı içerek terleme sorunuzun azalmasını sağlayabilirsiniz.

SAÇ TELLERİNİN KALINLAŞMASINI SAĞLAR

Saçlarınızı adaçayı ile durulayarak saç diplerinize masaj yapabilirsiniz. Bu durum hem saç tellerinizin kalınlaşmasına hem de saçlarınızın dökülmesine engel olacaktır.

BOĞAZ AĞRISI İÇİN ADAÇAYI

Herhangi bir ilaca alerjiniz varsa boğazınızda meydana gelen ağrıyı ve iltihaplanmayı adaçayı gargarası yaparak tedavi edebilirsiniz. Bunun için yapraklarını kaynattığınız adaçayını ılık bir şekilde ağzınızda bademciklerinize değecek şekilde gargara yapmanız yeterli olacaktır.

DİŞ ETİ KANAMALARINA ADAÇAYI

Diş etlerinizde çekilme ve kanama şikâyetiyle karşı karşıyaysanız yine bu sorunu adaçayı ile doğal yoldan tedavi edebilirsiniz. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra adaçayı ile gargara yapmanız yeterli olacaktır.

Adaçayı depresyona iyi gelir.

Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Beyin fonksiyonlarını geliştirir.

Bronşit ve astım belirtilerini hafifletir.

Karaciğeri temizler.

İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur.

Aşırı terlemeyi azaltır.

Stresi azaltır.

Sakinleştirir.

Menopoz sonrası belirtileri hafifletir.

Saçların beyazlamasını yavaşlatır.

Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır.

Hafızayı güçlendirir.

Alzheimer’a karşı yardımcı olarak kullanılır.

Kan şekerini düşürür.

Dişeti iltihaplanmasına karşı kullanılır.

Ağız yaralarının tedavisinde kullanılır.

Sinirsel baş ağrısını hafifletir.

Safra kesesini çalıştırır.

Gargara suyu olarak kullanılır.

Boğaz ağrısını alır.

Yaşlılığı geciktirir.

Selülit sorununu minimum seviyeye indirir.

Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir.

ADAÇAYI NASIL DEMLENİR?

Adaçayını içmek için kullanıyorsanız demlerken bir takım hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Adaçayı genellikle insanlar tarafından yanlış ve sağlıksız şekilde demlenebiliyor. Bu şekilde demlenen adaçayı sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Bu nedenle adaçayı nasıl demlenir sorusunun cevabını bilmek gerekiyor.

Malzemeler

1 buçuk bardak su
1 çorba kaşığı adaçayı

ADAÇAYI NASIL DEMLENİR?

İlk olarak suyu bir cezvenin içerisinde kaynatın. Daha sonra kaynamış suyu ocaktan alın ve içerisine adaçayı yapraklarını boşaltın. Bardağın ağız kısmını kapatarak, bu şekilde 5 dk demlenmeye bırakın.

5 dk'dan fazla demlenirse çayın tadı acı olacaktır. Bu nedenden dolayı demlene süresine dikkat edilmesi gerekmektedir.

ADAÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Sağlığımız açısından geniş bir yelpazesi olan adaçayı hakkında merak edilen bir diğer soru da adaçayı zayıflatır mı sorusudur. Adaçayı tok tutucu ve yağ yakıcı etkisi bulundurmasından dolayı zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Diyetlerinize adaçayı ekleyerek tok kalabilir, sindiriim sisteminizi hızlandırabilirsiniz.

Sindirim sistemini hızlandırıcı ve yağ yakıcı etkisi bulunmasından dolayı adaçayı ile zayıflamak mümkün olacaktır.

Adaçayı ile zayıflamak için çayın içerisinde birkaç tane sinameki yaprağı ilave edip içebilirsiniz. Yemeklerden sonra içeceğiniz adaçayı sindirim sisteminizi hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Ancak her bitki çayında olduğu gibi adaçayında da ölçüyü kaçırmamak gerekir aksi taktirde sağlığınız için yararlı olan bu bitki zararlı bir hale dönüşebilir. Adaçayının sağlık açısından bir zararı bulunmuyor ancak tüketiminin ölçüsünün fazla olması sağlık açısından ciddi anlamda tehdit oluşturabilir.

ADAÇAYINI KİMLER İÇMEMELİDİR?

- Adaçayını çok düşük tansiyona sahip olanlar sık sık tüketmemelidir.

- Sürekli ilaç kullananlara adaçayı kullanmaları tavsiye edilmez.

- Şeker hastalarına adaçayı tüketimi tavsiye edilmiyor.

Adaçayının faydaları neler? Yağ yakar mı? ile ilgili etiketler Adaçayı yararları nelerdir zayıflatır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.