Açlık grevine başlayacaklar!

31 Mart seçimlerinde CHP'ye geçen Bolu Belediyesi, 97 işçiyi işten çıkarmıştı. Yaptıkları eylemlerden sonuç alamayan işçiler son çare olarak açlık grevi başlatacak.

31 Mart'tan önce Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin eden ve noter onaylı taahhütname ile işçileri çıkarmayacağına söz veren başkan Tanju Özcan, özellikle temizlik işlerinde çalışanları işsiz bıraktı.

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikası'na üye işçiler işten çıkarılmalarının ardından belediye önünde eylem başlatmış sonuç alamayınca Bolu'dan CHP Genel Merkezi'nin önüne kadar yürümüşlerdi.

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, "Kurban Bayramına kadar bu eylemlerden sonuç alınamazsa, açlık grevleri başlatacağız" demişti.

Hizmet İş Sendikası Bolu İl Başkanı Hacer Çınar, "İşçilerimiz bayram sevinci yaşayamadılar" dedi. İki kızının üniversite eğitimi için Ankara'dan Bolu'ya yerleşen Murat Dinçmen'in emekliliğine 3 yıl kalmıştı. Temizlik işçisi olarak işe başlayan Dinçmen, 31 Mart'ın ardından işsiz kalanlar arasında. Bir göz kiralık bir evde 4 kişi kaldıklarını belirten Dinçmen, "Hiç haketmediğimiz şeyler yaşadık. Sorgusuz sualsiz işten çıkarıldık. Şimdi bayram ama bize bayram diye birşey yok artık" diye konuştu.

Açlık grevine başlayacaklar! ile ilgili etiketler CHP Bolu İşçi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.