Acısı tatlısıyla kat kat pandispanyalı yılbaşı pastası! Bol nar taneleri iel içi beyaz çikolatalı!

Hem acısı hem tatlısıyla koskoca bir yılı geride kalırken yeni yıl sofralarınızı kat kat yılbaşı pastası ile renklendirin. Hem göze hem de mideye hitap eden yılbaşı pastanızı bol bol nar taneleri ile süsleyin. İşte unutulmaz bir yeni yıl için yılbaşı pastası tarifi…

Yepyeni bir yıla adım adım gidilirken bol nar taneleri ile süsleyebileceğiniz yılbaşı pastası tarifini sizler için hazırladık. Beyaz çikolatalı pastacı kreması ile süsleyebileceğiniz yumuşacık pandispanyalı bir pasta sofralarınıza şenlik getirecek.

Öncelikle şahane bir pandispanya yaparak ve ardından da kek kabartma yöntemleriyle pastamızı bir güzel kabartıyoruz. Nefis mi nefis bir pastacı kreması hazırlayarak onu da beyaz çikolatayla iyi güzelleştiriyoruz.

Yılbaşı Pastası Tarifi ve Malzemeler

• 1 adet ayıklanmış nar
• 100 gram pirinç fındık

Pandispanya İçin:

• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 2,5 – 3 su bardağı un
• 1paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması:

• 4 su bardağı süt
• 1 adet vanilya çubuğu
• 1su bardağı toz şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 4 adet yumurta sarısı
• 100 gram beyaz çikolata

Acısı tatlısıyla kat kat pandispanyalı yılbaşı pastası! Bol nar taneleri iel içi beyaz çikolatalı!

Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır?

Pandispanda için;

Öncelikle fırınınızı 170 derece ısıtın. Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar yaklaşık 10 dakika kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kabın içerisine ekleyerek kabaran şekerli karışıma unlu toz karışımı üç seferde ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.

Yağlayarak unladığınız 18cm' lik kelepçeli kalıbın içerisine hazırladığınız kek harcını ilave edin. 30 ila 40 dakika kadar fırının fansız programında pandispanyanızı pişirmeye bırakın. Pişen pandispanyayı soğuması için 1 ila 2 saat kadar bekletin.

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması için;

Yumurta sarılarını ve şekeri çırparak unu ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve hemen ardından sütle beraber bir tencerenin içerisine alın. Süt ve vanilya çubuğunu bir taşım kaynatarak ocaktan alın.

Kepçe yardımıyla kaynayan sütü yumurtalı karışıma 1-2 kepçe ilave edin. Isıları eşitlenince kalan sütü tekrar ocağa alarak yumurtalı karışımı kısık ateşteki süte çırpma teli yardımıyla çırparak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırparak ocaktan alın. 1-2 dakika kadar sonunda ocaktan aldıktan sonra da çırpmaya devam ederek beyaz çikolatayı da ilave ederek iyice karıştırın.

Pastanın hazırlanışı;

Nar tanelerini süzgeçte iyice süzülene kadar bekleterek pişmiş ve soğumuş pandispanyayı üç eş parçaya bölün ve her katmanı sütle ıslatın. Soğuyan kremayı hafif çırparak katların arasına kaşık yardımıyla paylaştırın.

Çıtır çıtır fındık parçalarını katlara serpiştirin. Pastanın üst kısmını pastacı kremasıyla kaplayarak kenarlardan taşan kremayla bıçağın tersi ya da pasta sıvama spatulasıyla kenarlarını hafifçe kapatacak şekilde yayarak kenarlarını boş brakın.

Pastanın üzerine suyunu süzdüğünüz narları ve renklendirmek için yenilebilir yaprakları ile pastanızı süsleme işlemine geçebilirsiniz. Daha sonrasında buzdolabında 4-5 saat bekleterek pastanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Acısı tatlısıyla kat kat pandispanyalı yılbaşı pastası! Bol nar taneleri iel içi beyaz çikolatalı! ile ilgili etiketler yılbaşı pastası yılbaşı pastası tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.