Açılma kararını duyan esnaf davullu zurnalı kutlama yaptı

Koronavirüs salgınında kademeli normalleşmenin yeni tedbirlerini duyan esnaf davullu zurnalı kutlama yaptı. Sevinçten halay çeken işletme sahipleri ve çalışanları, mekanların hazırlıklarına geceden başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Haziran'dan (bugün) itibaren geçerli olacak kademeli normalleşme tedbirlerini duyan esnaf hem hazırlıklarını yoğunlaştırdı hem de davullu zurnalı kutlama yaptı.

HALAY BİLE ÇEKTİLER

Gaziantep’te uzun süredir işletmelerini açamayan kafe ve restoran sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Gaziantep Üniversitesi Kafeler Caddesi’nde bir araya gelerek davullu zurnalı kutlama yaptı. Halay çeken işletme sahiplerinin kutlaması polis ekiplerinin uyarısı ile sonlandırıldı.

Açılma kararını duyan esnaf davullu zurnalı kutlama yaptı

"ESNAF İÇİN CAN SUYU"

Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de esnafın zorlu bir süreç yaşadığını söyleyen Gaziantep Kafeciler Dernek Başkanı Mehmet Ali Tekce, alınan kararların esnaf için can suyu olacağını dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından işletmelerimizin akşam 21.00’e kadar açık olacağını öğrendik. Bu süreci maddi ve manevi olarak çok zor geçirdiğimiz için bu haberin üzerine bize iyi geleceğini düşünerek esnaf arkadaşlarımızla birlikte kutlama yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu süreci yaşıyoruz. Bu süreçten sonra tam olarak açılmayı ümit ediyoruz. Süreci bu şekilde atlatmaya çalışacağız” dedi.

Açılma kararını duyan esnaf davullu zurnalı kutlama yaptı - Resim : 2

HAZIRLIKLAR GECEDEN BAŞLADI

Öte yandan Isparta’da hizmete başlayacak olan esnaf, işyerlerini geceden temizlemeye başladı. Yeme ve içme sektöründe hizmet veren esnaflar dükkanlarında masa ve sandalyeleri indirerek, temizlik yaptı. Masaları servise hazır hale getiren işletme sahipleri ve çalışanları İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararını beklemeye başladı.

"DAHA İYİ GÜNLER BEKLİYOR"

Lokanta esnafı Halil Peşe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından işyerine geldiğini belirterek, “Yarınki hazırlıklarımıza başladık. İşlerimize başlamaya devam edeceğiz. Müşterilerimizi bekliyoruz. Genel temizliğimizi yaptık, o şekilde bundan sonra müşteri kabul edebileceğiz” diye konuştu. Ömer Öztürk de yapılan açıklamaya çok sevindiğini belirterek, “Biz de Isparta halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için masa düzenine geçiyoruz. Hijyen kurallarına uyuyoruz. İnşallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak istiyoruz. Uzun zamandır esnaf olarak çok zorlandık. İnşallah daha iyi günler bekliyor diye düşünüyorum” dedi.

DHA-İHA

 

 

 

 

Açılma kararını duyan esnaf davullu zurnalı kutlama yaptı ile ilgili etiketler Kademeli normalleşme Kafe ve restoran davullu zurnalı kutlama açılma hazırlığı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.