Acılı babayı açıklama yapmak zorunda bıraktılar...

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 3 kişinin saldırısı sonrası bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'ın, Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edildi. İddia Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlansa da sosyal medyada provokasyonlar bitmedi. Oğlunun ölüm nedeni ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalan baba Nihat Çakan, kavganın ezan nedeniyle çıktığını belirtti.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ezan okunduğu sırada arkadaşının yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan, olayı anlattı.

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Barış Çakan'ın, Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle üç kişilik bir grubun saldırısına uğradığı iddia edilmişti.

AA muhabirine olayı anlatan baba Nihat Çakan, akşam ezanından 10 dakika önce abdest alan oğlu Barış Çakan'ı, mahalle arkadaşı B.A'nın dışarı çağırdığını, oğlunun gitmesini istemediğini ancak kısa sürede döneceğini belirttiği için rıza gösterdiğini söyledi.

Acılı babayı açıklama yapmak zorunda bıraktılar...

Oğlu dışarı çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra arkadaşı B.A'nın, telefonla arayarak Barış'ın eve gelip gelmediğini sorduğunu ifade eden Çakan, "Arkadaşı dedi ki 'Biz kavga ettik, ben kaçtım onu göremiyorum.' Bunun üzerine evden fırladım. Arkadaşı olay yerini söyledi, polis, ambulans gelmiş. Gittik baktım, 3 kişi tarafından bıçaklanmış." dedi.

Acılı babayı açıklama yapmak zorunda bıraktılar... - Resim : 2

Oğlunun neden bıçaklandığına da açıklık getiren acılı baba, şunları kaydetti:

"Bunlar dışardayken, aracın içerisindeki 3 kişi müzik dinliyormuş, o esnada da ezan okunuyormuş. Oğlumun arkadaşı, 'Ezan okunuyor şunun sesini biraz kısın, ezan bitsin' diyor. Karşı taraf da diyor ki 'Sen bana İslamiyeti mi öğreteceksin?'. Kavga ediyorlar, arkadaşı kaçıyor, bizim çocuk ellerinde kalıyor. 3 kişi birden buna saldırıyorlar. Olay böyle..."

AA

 

Acılı babayı açıklama yapmak zorunda bıraktılar... ile ilgili etiketler Ankara ezan Kürtçe barış çakan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.