Acılı babanın itirafı: "Kızımızı örgütten kurtaramadık"

Sıla Abalay... DHKP-C operasyonunda ölü ele geçirildi... Henüz 18 yaşındaydı... 14 yaşında kaçtığı örgüt evine yapılan baskında polisle girdiği çatışmadan sağ çıkamadı... Oysa babası çok uğraşmıştı kızını DHKP-C'nin elinden kurtarmak için... Ne var ki dövülmüş, tehdit edilmiş ama kurtaramamıştı... Kızının cenazesini teslim alan acılı baba Güven Abalay'ın sitemi kendineydi... "Ne yaptıysam kızımı kurtaramadım" dedi...

Sıla Abalay... DHKP-C operasyonunda ölü ele geçirildi... Henüz 18 yaşındaydı...

14 yaşında kaçtığı örgüt evine yapılan baskında polisle girdiği çatışmadan sağ çıkamadı...

Oysa babası çok uğraşmıştı kızını DHKP-C'nin elinden kurtarmak için... Ne var ki dövülmüş, tehdit edilmiş ama kurtaramamıştı...

Kızının cenazesini teslim alan acılı baba Güven Abalay'ın sitemi kendineydi... "Ne yaptıysam kızımı kurtaramadım" dedi...

ANADOLU LİSESİ SINAVINI KAZANMIŞTI AMA...

Ardahanlı Güven Alabay ve Fidan Alabay’ın ikinci kızlarıydı Sıla Abalay (18). Ablası üniversitede okuyordu, kendisi de anadolu lisesi sınavlarını kazanmıştı. 2014’ün ilk aylarında bir akrabası tarafından Kıraç’taki tiyatro kursuna götürüldü. Burada terör örgütü DHKP/C mensuplarıyla tanıştı. Mayısta da evden kaçtı. Okmeydanı’nda örgüt üyeleriyle birlikte kalmaya başladı.

KIZINI KURTARMAK İSTERKEN DÖVÜLDÜ

Güven Abalay, kızını görmek için her yolu denedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kızının bulunması için başvurdu. Sonuç alamayınca yaşadıklarını sosyal medyada anlattı. Terör örgütü üyelerince tehdit edildi, dövüldü. Sıla, 2015 yılında tutuklandığında, Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi’nin çıkışında yine babası Güven Abalay bekliyordu. Sıla, “Arkadaşlarımla son kez vedalaşayım” diyerek babasıyla birlikte Okmeydanı’na gitti. Sıla çıkmayınca binaya girmeye çalışan Güven Abalay, feci şekilde bir kez daha dövüldü.

SAVCIYA SALDIRIDAN ARANIYORDU

Sıla Abalay, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği saldırıdan sonra gözaltına alındı. Ancak serbest bırakılınca örgütteki arkadaşlarının yanına döndü. Sıla Abalay'ın ismi son olarak Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan ile iki korumasının bulunduğu otomobilin 7 Aralık 2016’da, kurşunlanmasıyla anıldı. Polise göre, Abalay 8 farklı eylemle ilgili aranıyordu.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sıla Abalay’ın 15 gün önce örgüt tarafından Küçükçekmece’deki bir eve yerleştirildiği bilgisini aldı.

ARDAHAN'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Yeşilova Mahallesi’ndeki ev takibe alıan polis, dün saat 02.00 sıralarında operasyon düzenledi. İddialara göre, Sıla Abalay tabancayla polise ateş açınca çatışma çıktı ve öldürüldü. Polis, terör örgütü üyeliğinden kayıtları bulunan evdeki iki kişiyi de gözaltına aldı.
“Ne yaptıysam kızımı kurtaramadım” diyen Güven Abalay ve eşi Fidan Abalay dün kızlarının cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alarak toprağa vermek üzere Ardahan’a götürdü.

Polis, 3 kez Abalay’ın bulunarak ailesine teslim edildiğini, ancak her seferinde örgütle temas kurup kaçtığını bildirdi.

BABANIN FERYATLARI

Sıla Abalay’ın babası Güven Abalay, kızı evden kaçınca her yolu denedi ancak bir sonuç alamadı. Güven Abalay açtığı sosyal medya hesabından da o dönem şöyle yardım istedi:

14 Haziran 2014: “Kızımı örgüt kandırdı. Gitmediğim, yalvarmadığım kapı kalmadı. Ne olur yardım edin.”

“Eşim intihar etmeye kalkıştı. Her şey kontrolümden çıkıyor. Yuvam yıkılıyor ve ben hiç bir şey yapamıyorum. Ne olur yardım.”

: “Bugün Babalar Günü. 14 yaşında kızım kandırıldı. 2 haftadır eve gelmiyor. Nerede, kiminle olduğunu biliyorum ama bir şey yapamıyorum.”

“Gitmediğim, yalvarmadığım kapı kalmadı. Elimden bir şey gelmiyor. Bana yardım edin lütfen. Yuvam yıkılıyor.”

Acılı babanın itirafı: "Kızımızı örgütten kurtaramadık" ile ilgili etiketler DHKP-C Operasyon sıla abalay güven abalay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.