Açıköğretim kayıtları başladı! AÖF yeni dönem kayıtları nasıl yapılır?

Üniversite kayıtlarının ardından Açık Öğretim Fakültesi kayıt işlemlerinin de başlayacağı tarih açıklandı. Öğrencilerin AÖF kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılacak? AÖF yeni dönem kayıtları nasıl yapılır? Kimler kayıt yaptırabilir? Hangi programlar mevcut? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

2017-2018 kayıt tarihlerinin başvurularına dair Açık Öğretim Fakültesi kendi sitesinden duyuruda bulundu. Binlerce öğrencinin AÖF kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılacak? Kimler kayıt yaptırabilir? Hangi programlar mevcut? sorularına nihayet Anadolu Üniversitesinden cevap geldi. Yapılan açıklamada kayıt işlemlerinin ne zaman başlayacağı belirtildi.

1595310_ad6f015540a37f4144460414f34c41c4

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2017-2018 tarihleri içerisinde Anadolu Üniversitesi kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. ÖSYS yeni kayıtları 21 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor, 29 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. Başvurular 8 gün sürecek.

AÖF YENİ DÖNEM KAYIT İLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme başvuruları 26 Eylül 2017 tarihinde başlıyor, 6 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor. Kayıt yenileme ücretleri olarak gerek site üzerinden gerek bankalar üzerinden yapılabiliyor.

KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır.

HANGİ PROGRAMLAR MEVCUT?

Uzaktan öğretim, "öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan" çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.
2016-2017 öğretim yılında "Coğrafi Bilgi Sistemleri" ile "Web Tasarımı ve Kodlama" önlisans programları, 2017-2018 öğretim yılında da “Acil Durum ve Afet Yönetimi” ile “Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon” önlisans programları yeni açılmıştır.

kpss-sonuclari-5

YENİ KAYIT KİMLER YAPTIRABİLİR?

En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt


Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almakMerkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak
gerekmektedir.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.
ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan ya da mezun olan adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı kaldırılmıştır.

AÖF KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

- Lise diploması

- Kimlik Fotokopisi

- 12 Adet vesikalık fotoğraf

- Öğrenci katkı payının ödendiğine dair banka dekontu

RoGnI_1502265673_6541

2017-2018 GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ:

1)GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Güz dönemi vize sınavı; 25 Kasım 2017 tarihinde başlıyor, 26 Kasım 2017 tarihinde sona eriyor.

Güz dönemi final sınavı; 13 Ocak 2018 tarihinde başlıyor, 14 Ocak 2018 tarihinde sona eriyor.

2)BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Bahar dönemi vize sınavı; 14 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor.

Bahar dönemi final sınavı; 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 3 Temmuz 2018 tarihinde sona eriyor.

Açıköğretim kayıtları başladı! AÖF yeni dönem kayıtları nasıl yapılır? ile ilgili etiketler AÖF ösys açıköğretim fakülte LYS ygs
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.