Açık Kapı 500 TL bayram harçlığı veriyor mu? e-Devlet Açık Kapı başvuru formu

e-Devlet sistemi üzerinden yardıma muhtaç aileler için Açık Kapı uygulamasını kullananlar Ramazan Bayramı harçlığı verilecek mi sorusuna yanıt arıyor. Geçtiğimiz senede sosyal medyada gündem olan 500 TL bayram harçlığı iddiaları konusunda bir açıklama yapılmıştı. İşte e-Devlet Açık Kapı bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene Nisan ayında İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve iletişim platformlarından kasıtlı ve asılsız şekilde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Açık Kapı birimleri aracılığıyla sosyal yardım dağıtıldığına dair paylaşımlar yapıldığı ifade edilmişti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Lütfen, resmi açıklamalar dışında sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz” ifadeleri yer almıştı.

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

Açık Kapı 500 TL bayram harçlığı veriyor mu? e-Devlet Açık Kapı başvuru formu

Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.

E-DEVLET AÇIK KAPI YARDIM BAŞVURUSU

Açık Kapı yardım başvurusu internetten e-Devlet ya da acikkapi.gov.tr sitesi üzerinden yapılıyor.

E DEVLET AÇIK KAPI YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Açık Kapı 500 TL bayram harçlığı veriyor mu? e-Devlet Açık Kapı başvuru formu ile ilgili etiketler açık kapı bayram harçlığı başvuru formu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.