Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Ne zaman bitiyor?

Kasım ayında son bulacak olan açık cezaevi izinleri konusunda mahkum yakınları son dakika gelişmelerini takip ediyor. Covid-19 pandemi sürecinde 9 defa uzatılan açık cezaevi izinleri için bir kez daha karar bekleniyor. Peki, açık cezaevi izinleri uzatılacak mı?

Yaklaşık olarak 60 bin kadar mahkum ve yakınları açık cezaevi izinleri konusunda son dakika gelişmelerine kilitlendi. Kasım ayında son bulması beklenen açık cezaevi izinlerinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda son bilgilendirmeler mahkum yakınları tarafından kontrol ediliyor.

31 Mayıs 2020 tarihinde bu yana tam 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri konusunda yeni bir gelişme olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Açık Cezaevi İzinleri Uzatıldı Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında hafta başında toplanan kabinenin önemli gündem başlıkları arasında açık cezaevi izinleri yer aldı. Koronavirüs sürecinde ve salgın başlangıcında yoğunluğu azaltmak için açık cezaevlerindeki hükümlüler, ilk olarak 15 Nisan'da "izinli" olarak evlerine gönderildi.

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Ne zaman bitiyor?

Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Sona Eriyor?

Ülkemizdeki koranavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden 15 Nisan 2020'de evlerine gönderilen mahkumların 9 kez uzatılan izni, 30 Kasım'da sonra eriyor. Cezaevlerine dönmeyenler ise firari sayılıyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu tarih itibariyle ceza süresi dolanlar geri cezaevine dönmeyecek. Ancak ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek.

Dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor.

Açık cezaevleri izinleri 2 ay süreyle uzatıldı. Buna göre, açık cezaevi izinleri 31 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.

 

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler açık cezaevi izin
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.