Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? 31 Temmuz Açık cezaevi izin süresi uzatıldı mı?

Açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler için covid-19 salgını sürecinde aldıkları izin süreleri 31 Temmuz tarihine kadar uzatılmıştı. Yeni gelişmelerin merakla beklendiği cezaevi izin süreleri salgın riskinin ortadan kalkmamış olması ile birlikte uzatılması bekleniyor. Peki açık cezavi izinleri uzatıldı mı?

Açık ceza infaz kurumlarında bulunan ve açık ceza infaz kurumlarından ayrılmaya hak kazanan hükümlüler için verilen izin süreleri 31 Temmuz tarihinde doluyor. Peki açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Salgın sürecinde Sağlık Bakanlığı'nın önerisi ve Adalet Bakanlığı'nın aldığı kararla birlikte açık cezaevi izinleri uzatılmıştı. Bu izin süresinin uzatılması en fazla 2 ay şeklinde olabiliyor.

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? 31 Temmuz Açık cezaevi izin süresi uzatıldı mı?

Mayıs ayında açık cezaevi izinleri bir kez daha uzatılmıştı. Adalet Bakanlığı Ceza Tevfikevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgeye göre açık cezaevi izinleri 2 ay daha uzatılmış; Buna göre mahkumlar 2 ay daha izinli sayılabilmişti.

Açık cezaevi izinleri için bakanlığın yayımladığı o duyuru şu şekildeydi;

"5275 sayılı Kanun'un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün "24/05/2021 tarih ve 13588366-149-684 sayılı yazıları ile KOVID -19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen KOVID -19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına" dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." ifade edildi.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Açık cezaevi izinlerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açık cezaevi izinlerine ilişkin son alınan karara göre 31 Temmuz'da sona erecek. Yeni gelişmelere ilişkin resmi açıklama yapılması durumunda ayrıntılara bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz .

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? 31 Temmuz Açık cezaevi izin süresi uzatıldı mı? ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri uzatıldı mı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.