Access Point nasıl kurulur? Access point (Erişim noktası) ne işe yarar?

Access Point'in Türkçe karşılığı Erişim Noktası'dır. Access Point, adsl modemininizin sinyalinin zayıf olduğu anlarda devreye girerek internet bağlantınızı genişletir. Evinizde internete bağlanabilen tüm aygıtları (birden çok bilgisayar, akıllı telefon, mobil tablet vs) internete bağlamaya yarayan Access Point nasıl kurulur? Ne işe yarar?

Access Point, kablolu bağlantıların tümünü kablosuz yani wifi'ye çevirir. Sinyal tekrarlayıcı özelliği bulunan Access Point aslında bir erişim noktasıdır.

İnternete bağlanan her türlü cihazı internete bağlamaya yarayan Access Point'ler, daha çok kablolu bağlantıyı kablosuza çevirmeye yarar. Evinizde ya da iş yerinizde kablo kirliliği yaşamak istemiyorsanız access point tam size göre bir aygıttır.

Access Point, iç ve dış mekana kolaylıkla uyum sağlayacak şekilde üretilir. Özellikle kötü hava koşullarında sinyal konnusunda olumsuz etkilenmemesi için dış mekan Access Point daha dayanıklı bir şekilde üretilir.

Özel çalışma prensipleri vardır.

TP-Link CPE605 300 Mbps Dış Ortam Access Point Fiyatları, Özellikleri ve  Yorumları | En Ucuzu Akakçe

ACCESS POİNT NASIL KURULUR?

Access Point kurulumu ADSL modem kurulumuna çok benzer. ADSL ile access point cihazı arasında ethernet kablosu ile bağlantı kurmanız gerekir. ADSL modemin sinyal gücünün zayıf olduğu durumlarda access point cihazı devreye girerek internet bağlantısını genişletiyor.

Sinyal gücünün düşük olabileceği pek çok yerde access point cihazı ile modemi ethernet kablosu ile birbirine bağlamanız gerekiyor. Daha sonra access point cihazının fişini pirize takmanız gerekiyor. Güç adaptöründen gelen kabloyu da access pointe taktıktan sonra güç düğmesine basarak access pointi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Access Point nasıl kurulur? Access point (Erişim noktası) ne işe yarar? ile ilgili etiketler teknoloji access point nasıl kurulur access point nedir access point ne işe yarar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.