Abu Muhsin al-Masri öldürüldü mü? al-Masri kimdir?

Afgan güvenlik güçleri tarafından yayınlanan haberde El Kaide terör örgütünün üst düzey yetkililerinden biri olarak gösterilen Abu Muhsin al-Masri’nin öldürüldüğü belirtildi. Peki, Abu Muhsin al-Masri kimdir, nereli? İşte detaylar…

Afganistan Ulusal Güvenlik Müdürlüğü (NDS) tarafından yapılan açıklamada, El Kaide terör örgütünün üst düzey yetkililerinden biri olarak gösterilen Abu Muhsin al-Masri’nin öldürüldüğü resmen tüm dünyaya duyuruldu. El Kaide'nin ikinci komutanı olduğuna inanılan Al-Masri'nin Afganistan'ın Gazni şehrinde gerçekleştirilen özel bir operasyonla öldürüldüğü ve bunu ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Chris Miller’ın da onayladığı belirtildi.

Al-Masri'nin, ABD'de yabancı bir terör örgütüne maddi destek ve kaynak sağlamak ve ABD vatandaşlarını öldürmek için komplo kurmak suçlamaları bulunduğu dile getirildi.

Al-Masri'nin öldürülmesine yönelik FBI'dan henüz bir açıklama gelmemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Abu Muhsin al-Masri öldürüldü mü? al-Masri kimdir? ile ilgili etiketler Afganistan Abu Muhsin al-Masri El Kaide
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.