Abramovich Chelsea'yi satmaya hazırlanıyor: Bir talip daha çıktı

İngiltere'nin Rusya'ya uyguladığı sert yaptırımlar sonrası futbol dünyasının gözlerini çevirdiği Rus milyarder Roman Abramovich sahibi olduğu Chelsea'yi satıyor. Önce yönetimdeki yetkilerini kulüp vakfına devreden, sonrasında ise çoğunluk hisselerini satışa çıkardığını açıklayan Abramovich'e Londra ekibini yaklaşık 3 milyar sterlin bedelle elden çıkarmayı hedefliyor.

İngiliz devi Chelsea'ye aralarında Türk işadamı Muhsin Bayrak'ın da aralarında olduğu bir talip daha eklendi. İngiliz milyarder Nick Candy, oluşturacağı bir konsorsiyum ile Chelsea'ye teklif yapacak. Emlak milyarderi olan Candy, 2,5 milyar sterlinlik bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak teklifin Stamford Bridge'in yeniden inşasını da kapsıyor.

ABD'Lİ MİLYARDERLER İLE KONSORSİYUM KURACAK

Daily Mail gazetesinde yer alan haberde İngiliz milyarderin sözcüsü Chelsea'ye yapılması planlanan teklifi Doğruladı. Yapılan açıklamada "Nick Candy, Chelsea Futbol Kulübü için potansiyel bir teklif için bir dizi seçeneği aktif olarak araştırıyor. Herhangi bir teklif başka bir tarafla (veya konsorsiyumla) birlikte yapılacak ve birkaç uluslararası ortaktan ciddi ilgi görüyoruz" ifadeleri yer aldı.

İngiliz milyarder Nick Candy'nin kurmayı planladığı konsorsiyumda önemli spor yatırımları bulunan ABD'li milyarderler bulunuyor. Adı geçen isimlerin arasında Chicago Cubs başkanı Thomas Ricketts, New York Jets sahibi Woody Johnson ve Crystal Palace hissedarı Josh Harris yer alıyor.

ABRAMOVİCH'İN TEKLİFİ KABUL ETMESİ BEKLENİYOR

Chelsea taraftarı olan Candy'nin önümüzdeki haftalarda Londra ekibini satın almak için resmi teklifi sunması bekleniyor. İngiltere hükümetinin önümüzdeki günlerde hakkında yaptırım uygulaması beklenen Rus milyarder Abramovich'in, teklifin istediği değerin altında olmasına rağmen, satışa onay vereceği belirtiliyor. Chelsea yönetimi, kulübün satışı için 3 milyar sterlin istiyor.

Abramovich Chelsea'yi satmaya hazırlanıyor: Bir talip daha çıktı ile ilgili etiketler Chelsea Roman Abramovich satış teklif nick candy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.