Aboubakar neden oynamıyor? Sözleşmesinde ne maddesi var?

Beşiktaş'ın 26 maçta 15 gol, 5 asistlik skor katkısı veren Kamerunlu yıldızı Vincent Aboubakar'la ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Kronik sakat denen 29 yaşındaki santrfor için şimdi de bilerek oynamıyor iddiaları var. Yönetim her ne kadar yalanlasa da sakatlığıyla ilgili net bir açıklama gelmediğinden kafalar karışık...

Son haftalarda Beşiktaş taraftarının aklına takılan en büyük mesele Vincent Aboubakar'ın sakatlığı ve yeni zamlı sözleşme isteğiyle ilgili bitmeyen iddialar...

Sezon başında sakatlığına dayalı ekstra yaptırımlar içeren bir sözleşme yapılarak alınan Aboubakar, 30 maçı tamamlaması halinde uzayacak bir kontrat ile Beşiktaş'a imza atmıştı. Çok başarılı bir performans ortaya koyan Kamerunlu, milli takımda sakatlık yaşadıktan sonra düne kadar oynanan son 9 maçın 8'ini kaçırdı.

Aboubakar için dile getirilen iddialar bugüne kadar yönetim tarafından yalanlansa da ligin final maçlarında kendini riske etmemesi bu iddiaların sürekli gündemde kalmasına sebep oluyor. Önceki yıllarda çapraz bağ yırtığı ve önemli diz sakatlıkları yaşayan 29 yaşındaki futbolcunun, 'kendini riske ederse futbol hayatını etkileyecek daha büyük sakatlıkların doğmasından endişe ettiği' için tam iyileşmeden oynamak istemediği yönünde de oldukça kuvvetli iddialar mevcut. (DHA)

Yönetici Emre Kocadağ, konuyla ilgili son açıklamasında "Aboubakar'ın sözleşme nedeniyle oynamadığını düşünmüyorum ve öyle değil. Son tetkikte MR'da sorun çıktı ve oyuncu da bunu söylüyorsa, başka şeyler aramamız abes olur. Aboubakar ağrısının geçtiğini hissettiği an sahada olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Aboubakar neden oynamıyor? Sözleşmesinde ne maddesi var?

2 MAÇTA 4 PUAN YETİYOR

Derbi mağlubiyetiyle rakibine karşı çok önemli bir avantajı da kaybeden Beşiktaş, 3-1'lik skorla ikili averajın eşitlenmesine sebep oldu. İkili averajın ortadan kalkmasıyla puan eşitliği halinde genel averaja bakılacağı için Beşiktaş, G.Saray'dan +6'lık bir averaj fazlasına sahip. Galatasaray son iki maçını kazansa bile bir galibiyet ve bir beraberlik siyah-beyazlıların şampiyonluğunu ilan etmesi için yeterli.

Kartal, Fenerbahçe'den de 2 puan önde ve ikili averajda rakibine üstünlük sağladığı için sarı-lacivertlilerin şampiyonluk yolunda iki maçı da kazanıp Beşiktaş'ın en az bir maçında daha yenilmesi gerekiyor. Bu durumda da iki maçta bir galibiyet ve bir beraberlik yine Beşiktaş'ı şampiyon yapıyor.

Aboubakar neden oynamıyor? Sözleşmesinde ne maddesi var? ile ilgili etiketler Vincent Aboubakar Beşiktaş Sergen Yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.