AB'nin Türkiye bildirisi Macaristan'a takıldı!

Avrupa Birliği'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi uyarmak amacıyla hazırladığı bildiri Macaristan engeline takıldı. Türkiye'nin yanında bir duruş sergileyen Macaristan "ülkeler sınırlarını savunabilir" diyerek 28 üyenin imzaladığı bildiriyi veto etti.

28 üyeli Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin sınır ötesine düzenleyeceği operasyon hakkında uyarı metni yayınlamaya hazırlandığı fakat Macaristan'ın bu ortak metne imza atmadığı ve veto ettiği ortaya çıktı.

MACARİSTAN VETO ETTİ
Salı günü hazırlanan ve AB üyesi 27 ülke tarafından imzalanan metne Macaristan hiçbir gerekçe göstermeden imza atmadı. Salı günü hazırlanan ve Çarşamba günü AB üyesi 28 ülkenin imzası ile yayınlanması planlanan bildiri Macaristan’ın veto etmesi nedeni ile gecikti. Macaristan vetosuna gerekçe olarak "ülkeler sınırlarını savunabilir" dedi.

AB'nin Türkiye bildirisi Macaristan'a takıldı! ile ilgili etiketler Türkiye Macaristan Suriye Avrupa Birliği Barış Pınarı Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.