AB'nin 'Kapıları açarız' korkusu: On milyonlarca Euro vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kapıları açarız, mülteciler Avrupa’ya gider” sözlerinin ardından AB'den art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son açıklama ise AB'nin üst düzey yetkililerinden Maciej Popowski'den geldi. Popowski, "Mültecilerin Türkiye'den çıkmasını engellemek için Türkiye'ye on milyonlarca Euro vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Associated Press’in haberine göre Avrupa Komisyonu’na bağlı Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Direktör Yardımcısı Maciej Popowski konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Popowski, “AB 50 milyon Euroluk bazı önlemler almaya hazırlanıyor. Bu paranın bir kısmı Türkiye’nin sahil güvenlik performansını ve arama operasyonlarının geliştirilmesi için kullanılacaktır” dedi.

Popowski paranın geri kalan kısmının mülteci merkezlerinin şartlarını iyileştirmek ve Türkiye’deki mültecilerin Türkiye’de kalarak Türk toplumuyla entegre olmasına destek olmak için harcanacağını söyledi. Popowski, paranın Türkiye’nin AB’ye girmesi sürecinde oluşturulan bütçeden verileceğini vurguladı.

 

AB'nin 'Kapıları açarız' korkusu: On milyonlarca Euro vereceğiz! ile ilgili etiketler Türkiye Avrupa Birliği Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.