AB'nin derdi rakı ile viski!

AB’nin Türkiye’yle ilgili son ilerleme raporunda alkollü içkilerin vergilendirmesinde eylem beklendiği belirtilerek, “Rakı ve muadili içkiler arasındaki vergi farkı arttı. Bu durum 2009 yılında açıklanan ve vergi farkını 2018 yılı itibariyle tamamen sıfırlamayı hedefleyen eylem planıyla çelişiyor. Ayrımcı vergilendirmeler bu yıl tamamıyla kaldırılmalı” denildi.

AVRUPA Birliği’nin (AB) Türkiye’yle ilgili son ilerleme raporunda viski ve rakı arasındaki vergi uyumsuzluğuna dikkat çekilerek, bu içkilerin vergilerindeki düzenleme için tanınan sürenin bittiği belirtildi.

Raporda, Türkiye’deki para politikasına yer verildi. Enflasyon hedefine ulaşmak için daha fazla fiyat istikrarına yoğunlaşılması gerektiği belirtilen raporda, “Buna ilave olarak, para politikası çerçevesini basitleştirmek, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artıracaktır, bu da Merkez Bankası’nın kredibilitesini güçlendirecektir” denildi.

AB'nin derdi rakı ile viski! ile ilgili etiketler rakı Viski vergi Avrupa Birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.