ABD'yi alarma geçiren ses kaydı

ABD'deki hava trafik kontrol kuleleri tüyler ürpertici bir ses kaydı aldıklarını duyurdu. Ses kaydında "Süleymani'nin intikamı alınacak" denildiği aktarılırken, FBI soruşturma başlattı.

Pazartesi günü New York'taki hava trafik kontrol kuleleri, tüyler ürpertici bir ses kaydı aldı. Yetkilileri alarma geçiren kayıtta, Kongrenin Joe Biden'ın galibiyetinin onayladığı bugün için "Çarşamba günü ABD Kongre Binası'na doğru bir uçak uçuruyor olacağız. Süleymani'nin intikamı alınacak." denildiği bildirildi.

Dijitalleştirilmiş sesle yapılan tehditte, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla 3 Ocak 2020’de öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin intikamının bizzat ABD topraklarında alınacağı söylenirken, ses kaydının kim tarafından gönderildiği bilgisine ulaşılamadı.

Havacılık frekanslarına sızma olup olmadığını kontrol eden yetkililer, söz konusu saldırı tehdidinin gerçekçi olduğuna inanmasa da, "Halka tehdit oluşturan her durumu ciddiyetle inceliyoruz." açıklamasında bulunan FBI soruşturma başlattı.

Kongre, Seçim Kurulu oylarını saymaya hazırlanırken, hava trafik kontrol merkezlerine 'rotasından çıkan her uçağın ivedilikle yetkililere bildirilmesi' talimatı gönderildi.

Eski bir terörle mücadele askeri, İran rejimi ve yetkililerinin saldırıya ilişkin plan ve niyetlerini böyle bir ses kaydıyla yayınlamayacağını, bu tarz bir olayın korku uyandırmaktan ziyade, amaçlarına zarar vereceğini ifade etti.

HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

İranlı general Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’de ABD Bağdat Havalimanına yakınında ABD güçlerinin düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla insansız hava aracı (İHA) ile Bağdat Havaalanı'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda Süleymani, el-Mühendis, İranlı subaylar ve Iraklı korumalarla birlikte toplamda 10 kişi öldü. İran'da 3 günlük yas ilan edildi. Hamaney başta olmak üzere üst düzey İranlı yetkililer, ABD'den intikam alacaklarını açıkladı. ABD ile İran arasında artan gerilim, iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi.

Süleymani'nin Kirman kentinde düzenlenen cenaze töreninde çıkan izdihamda, 56 kişi öldü, 213 kişi yaralandı. Süleymani'nin naaşının gömülmesi izdiham nedeniyle iki kez ertelendi. Cenazenin defin işlemi 8 Ocak'ta sabah saatlerinde gerçekleşti.

ABD'yi alarma geçiren ses kaydı ile ilgili etiketler İran ABD süleymani suikast intikam
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.