ABD'ye yönelik siber saldırıda Wikileaks şüphesi

ABD'ye yönelik tarihin en büyük siber saldırısının arkasında Wikileaks'in olduğu konusunda ciddi şüpheler var.

Amerika Birleşik Devletleri siber saldırıların hedefi oldu. Birçok internet sitesi ve sosyal medya uygulamasına gün boyunca erişim sağlanamadı. Saldırıların arkasında Wikileaks destekçilerinin olduğu düşünülüyor. Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran, Türkiye'de de kullanıcıları bulunan sosyal paylaşım sitelerini etkileyen ABD'deki siber saldırının, "zombi" adı verilen internete bağlı güvenlik kamera sistemleri kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti.

ABD'ye yönelik yapılan saldırı sonrası özellikle Twitter, Netflix, Spotify ve Paypal gibi servisler uzun süre kullanım dışı kaldı. Bu saldırı sonrası ülkemizde de belirttiğimiz internet sitelerine giriş yapılamadı. İnternetin kalbine yönelik yapılan saldırılar gün boyu devam etti. Saldırı nedeniyle FBI'ında aralarında olduğu birçok ABD'li kurum konuyu araştırdıklarını açıkladı.

Saldırının kimler tarafından ve neden yapıldığı konusunda henüz bir resmi açıklama yok. Fakat Wikileaks en öne çıkan şüphelilerden biri. Çünkü Wikileaks, Twitter hesabı üzerinden "Julian Assange hayatta ve Wikileaks hala yayın yapıyor. Destekçilerimizden ABD'ye yapılan siber saldırıyı durdurmalarını istiyoruz" mesajını paylaştı. Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşayan sitenin kurucusu Julian Assange'ın internet erişimi geçtiğimiz günlerde kesilmişti. Wikileaks destekçileri, Assange'ın internetinin kesilmesinin arkasında ABD parmağı olduğunu düşünüyor.

Bu arada ülkemizi de ciddi olarak etkileyen siber saldırı sonrası BTK başkanı bir açıklama yapmış, açıklamasında "Siber saldırılar konusunda tüm operatörlerimizi, kamu kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı duyarlı olmaları için uyarıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'ye yönelik siber saldırıda Wikileaks şüphesi ile ilgili etiketler ABD WikiLeaks siber saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.