Türk yetkiliden Suriye'ye operasyon çıkışı: ABD ve Rusya'ya süre verdik

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine operasyon hakkında Al Jazeera'ye konuşan Türk yetkililer ABD ve Rusya hakkında açıklamalarda bulundu. PKK/PYD/YPG/SDG'ye süre verildiğini belirten Türk yetkililer, ABD’yi veto etti.

Al Jazeera'nin haberine göre Türk yetkililer, Rusya'nın Ukrayna konusunda şartlar sunduğunu, şartların kabul edilmesi halinde TSK'nın Tel Rıfat ve Ayn el Arab bölgelerine girişini "kolaylaştıracağını" belirtti:

"Rusya, Ukrayna ile ilgili şartlarını belirledi ve Türk tarafına iletti. Bunun karşılığında Rusya, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinde siyasi ve askeri tavizler vermeyi kabul etti. Özellikle YPG/SDG teröristlerinin yer aldığı Ayn el Arab ve Halep kırsalındaki Tel Rıfat bölgelerindeki engeller kaldırılacak, Türk askerinin harekatı kolaylaştırılacak."

ABD'NİN SDG TEKLİFİNE VETO

Haberde, Amerikalı yetkililerin Türkiye'ye, terör örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) yeniden yapılandırılmasını; Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'ın yönetiminde Arap unsuruna daha fazla rol verilmesini önerdiği aktarıldı. Kaynaklara göre; Türkiye bu öneriye sıcak bakmadı.

 

 

Türk yetkiliden Suriye'ye operasyon çıkışı: ABD ve Rusya'ya süre verdik ile ilgili etiketler YPG
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.