ABD'ye sıçradı geliyor

İlk olarak Çin'de görülen ardından da Moğolistan'a sıçrayan Hıyarcıklı Veba olarak da bilinen Bubonik Veba bakterisi bu ülkenin ardından okyanusu aşıp ABD'ye ulaştı. Şu an dünyayı kasıp kavuran koronavirüsten daha ölümcül olan Bubonik Veba'ya ilişkin uzmanlar peş peşe uyarı yayımlıyor.

ABD’nin Colorado eyaletinde bir sincabın bubonik veba testi pozitif çıktı. Koronavirüsten daha ölümcül olan Bubonik Veba salgını böylece Çin ve Moğolistan dışında ilk kez ABD'de görüldü.

CNN'in haberine göre, ABD'nin Colorado eyaletinde bir sincaba yapıla Bubonik (hıyarcıklı) Veba testi pozitif çıktı. 11 Temmuz'da test sonucu pozitif çıkan sincap Colorado'nun Morrison bölgesinde görülen ilk vaka olarak kayıtlara geçirildi.

Yetkililer testin pozitif çıkmasının ardından vebanın gerekli önlemler alınmazsa hem insanları hem hayvanları etkileyebileceği uyarısında bulundu.

İNSANLARA DA BULAŞAN EN YAYGIN VİRÜS TÜRÜ

Tedavi edilmezse ölümcül etkisi olan Bubonik Vebaya, Yersinia Pestis isimli çoğunlukla kemirgenlerde yaşayan hayvansal bir bakteri sebep oluyor. Hıyarcıklı Veba olarak da bilinen hastalığın insanlara bulaşabilen en yaygın türü olarak belirtiliyor.

Hastalık bu ilginç adını bulaştığı insanın lenflerinde, kasıklarında ve koltuk altlarında oluşan hıyarcık şeklindeki acılı şişliklerden alıyor. 2010 ile 2015 yılları arasında dünya çapında 3 bin 248 vaka bildirildi ve bunların 584'ü hastalık nedeniyle öldü.

ABD'ye sıçradı geliyor ile ilgili etiketler Çin ABD Yersinia Pestis hıyarcıklı veba bubonik veba moğolistan sincap
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.