Dilipak ajan mı, deli mi, IQ'su kaç?

Habertürk yazarı Oray Eğin'in sorularını yanıtlayan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Ajan mısınız?” sorusuna “Yoooo” cevabını verdi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Habertürk yazarı Oray Eğin’in sorularını yanıtladı.

Dilipak, Eğin’in “Ajan mısınız?” sorusuna; “Yoooo… Allah korusun! 28 Şubat’ta Sincan toplantısını ben düzenlemiştim, sesim kısıldığı için o gün gidemedim. Sonra beni gözaltına almamaları beni rahatsız etti. Başka bir şey düşünüyorlar diye… Genelkurmay’a mektup yazdım. ‘Yeşil Sermaye ve irtica arasındaki ilişkileri ben düzenliyorum, irticai eylemlerin de hem sözcülüğünü hem duyurusunu yapıyorum, bunları nasıl ve niye yaptığımı size anlatmak istiyorum’ diye Genelkurmay Başkanı’ndan randevu istedim. Önce kabul etmediler, sonra da Genelkurmay’a gittim. İşte böyle kabul ettiler. 15 gün kadar Genelkurmay’da kaldım, herhangi bir saygısızlık görmedim sonra da hakkımda dava açılmadı.” şeklinde yanıtladı.

Dilipak ajan mı, deli mi, IQ'su kaç?

Eğin’in sohbetin devamında yönelttiği bazı sorular ve Dilipak’ın bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

“DELİ MİSİNİZ?”

-Size hayranım, ama bir deli olduğunuzu düşünüyorum. Deliyi de bir iltifat olarak söylüyorum. Siz kendinizi deli olarak tanımlar mısınız?

-Nasıl tanımladığınıza bağlı: A-nor-mal. Birileri bir normdan söz ediyor, ben o normlara çok uygun değilim. Başkalarının koyduğu normlardan da rahatsızlık duyarım. Tek bir norm olabilir. Birlikte yaşamanın önünde engel oluyorsanız, mal, can, namus, akıl, inanç ve nesil emniyetini tehlikeye sokuyorsanız buna karşı çıkabiliriz. Yoksa ineğe tapan ineğe tapacaktır.

“BEN NORMUN DIŞINDAYIM”
– IQ testi yaptırdınız mı hiç?

– Hayır, o tür testlerin bir norma göre yapıldığını bildiğim için o normun dışındayım ben.

– Zeki biri olduğunuz ortada ama.

– Hayır, benim zaaflarım vardır. Barfiks yapamam, şınav çekemem, her alanda da çok başarılı olmam gerekmiyor.

“EĞİTİME KARŞIYIM”
– Çocuklarınız da çok zeki, eğitimli insanlar.

– Ben eğitime karşı birisiyim! Çocuklarımı okutmuyorum; okula göndermeme anlamında. Üniversite değil. Daha önce dışarıdan bitirtme şeklindeydi. Bir kısmı çok yoğun olduğum zamanlarda okula gönderildi ama son kızım açık lise mezunu. İngilizce ve Arapça bilir. Çocuklarımın hepsi birkaç fakülte bitirmiştir, birkaç dil bilir.

Röportajın tamamı için tıklayınız...

Dilipak ajan mı, deli mi, IQ'su kaç? ile ilgili etiketler Yeni Akit Abdurrahman Dilipak Habertürk Oray Eğin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.