Abdullah Gül'ün adaylığı Milli Görüş'ün zaferidir!

İzzet Çapa

İzzet Çapa

Yine en baştan peşin peşin söyleyeyim siyasetten hiç hazzetmem. Ve fakat bindiğim taksiden, alışveriş yaptığım markete, mahallenin manavından Taksim’deki simitçiye gittiğim her yerde aynı konu konuşuluyor, aynı soru soruluyor:

Ne olacak 24 Haziran seçimleri?

Hafta başı biraz sezgisel, az buçuk da bilgisel bir yazı kaleme aldım. Bana göre Abdullah Gül’ün, ortalık yerde ismi bu kadar zikrediliyorken çıkıp; “Ben aday değilim” açıklaması yapmaması, ayan beyan aday olduğunun işaretiydi.

Geçen üç günde vaziyetin böyle olduğu artık iyice netleşti.

Peki bu ne demek gelin bugün biraz da işin bu kısmını masaya yatıralım...

Bilirsiniz lafı dolandırmayı sevmem, o yüzden yine fikrimi en baştan söylüyorum...

Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı aday olması; Milli Görüş’ün zaferi demektir.

Cumhur İttifakı’nın dışında kalan tüm siyasi partilerin, Tayyip Erdoğan’ı, onunla aynı çizgiden, aynı ideolojik kökten gelmeyen bir adayla yenemeyeceklerinin itirafı, ispatı, somut belgesidir...

Gerek CHP’nin temsil ettiği merkez solun, gerek İYİ Parti’nin temsil ettiği merkez sağın, Milli Görüş’e yenilmesi demektir.

Pazartesi Abdullah Gül’ün adaylık için nabız yokladığını, perde arkasında bir takım istişarelerle buna hazırlandığını yazdım. Ki durum da aynen öyleydi...

Şimdi diyorum ki; bu plan tutmaz, bu çocuk ölü doğar. Çünkü ne CHP’nin tabanı, ne merkez sağ ve ne de diğerleri, Gül’ün adaylığını içlerine sindiremez, kabul edemezler.

O yüzden bir kez daha çağrı yapıyorum Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na.

‘Adalet Yürüyüşü’nde yakaladığınız irtifayı kaybetmemek ve siyasi iddianızı ortaya koymak için, çare yok, aday olmak durumundasınız.

Aksi halde, her şekilde CHP’yi Milli Görüş’e mağlup ettiren Genel Başkan olarak tarihe geçmekten kurtulamazsınız.

Bu vebal, siyasi hayatınız boyunca da peşinizden gelir. Neresinden bakarsanız bakın bu hamle ikinci ‘Ekmeleddin Vakası’ demektir.

Geride durarak belki partinin başında bir dönem daha kalabilirsiniz ama siyasi ikbalinizi de bitirirsiniz. Şimdi artık kaçınılmaz olarak öne çıkmanın, cesur olmanın, adınızı ortaya koymanın vaktidir Kemal Bey.

Benden söylemesi...

Diğer Yazıları