Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon...

Muhafazakar camianın uzun yıllar hasretle beklediği Ayasofya Camii'nin ibadete açılması kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde AK Parti iktidarı tarafından hayata geçirildi. AK Parti'den ayrılarak parti kuran Ali Babacan'ın akıl hocalığına soyunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise bu karar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı ve tebrik etti

Uzun yıllardır tartışma konusu olan Ayasofya'nın ibadete açılması talebi nihayet 86 yıl sonra olumlu karşılık buldu. 

Danıştay 10. Dairesinin Bakanlar Kurulu kararını iptali ile Ayasofya yeniden cami statüsüne kavuştu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nde ilk namazın 24 Temmuz tarihinde kılınacağını ilan etti.

Bu karar Ayasofya önünde toplanan vatandaşların sevinç gösterileriyle karşılanırken, muhalefetten ve yabancı ülkelerden bazı çatlak sesler de yükseldi.

ABDULLAH GÜL'DEN AYASOFYA TEBRİĞİ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise bu karar sonrasında yaşanan ilginç bir gelişmeyi paylaştı.

Buna göre; son olarak 17-25 Aralık FETÖ'cü darbe girişimini küçümseyerek "mini darbe" yorumu yapan ve FETÖ'cü kumpas dosyalarının yeniden incelenmesi gerektiğini savunan Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi'ne perde arkasından destek veren Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı.

Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan'ın karşısına muhalefetin ortak adayı olarak çıkmaya talip olan ancak muhalefet partileri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bu hayali gerçekleşmeyen 11. Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan'ı Ayasofya kararı nedeniyle kutlayarak tebrik etti.

Ahmet Hakan o görüşmeyi şu sözlerle aktararak bir soru sordu;

"İşittiğime göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayıp Ayasofya kararından dolayı tebrik etmiş Abdullah Gül...

Benimse kafamda tek bir soru var:

Yerlerinde olsam

Bu telefon...

Abdullah Gül’ün ‘millet ittifakı’ adayı olması işini...

Daha da zorlaştırır mı, yoksa kolaylaştırır mı?"

AHMET HAKAN'IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

 

 

Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon... ile ilgili etiketler AK Parti Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Ahmet Hakan Ali Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.