Abdullah Gül yeniden sahnede! Halk TV'de övgüler...

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın "çatı adayı" olmak için gayret gösteren ancak İYİ Parti lideri Meral Akşener'in vetosuna takılan Abdullah Gül uzun bir sessizliğin ardından yine siyaset sahnesine çıktı. Bir süredir muhafazakar muhalif partilerle temaslarda bulunan Gül hakkında CHP'nin finanse ettiği Halk TV'de de ilginç ifadeler sarf edildi. Halk TV yayınındaki sözleri duyan CHP'liler "İnsan gerçekten hayret ediyor" demekten kendilerini alamadı...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhafazakar muhalif partilerle temasları devam ediyor.

Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi'nin kuruluşuna ön ayak olan Abdullah Gül 27 Kasım tarihinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmeyi, katıldığı Habertürk canlı yayınında açıklayan Davutoğlu "Uzun bir süre görüştük." ifadelerini kullanmıştı.

Ziyaret sebebini de açıklayan Davutoğlu, "Sayın Gül’le genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıktığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi. Esasen ziyaretimizin sebebi buydu." demişti.

BİR SONRAKİ DURAK SAADET PARTİSİ

Bugün basına yansıyan bilgilere göre ise Gül'ün Gelecek Partisi'nden sonraki durağı Millet İttifakı'nın ortaklarından Saadet Partisi oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüştü. Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre söz konusu görüşme 1,5 saat sürdü.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada söz konusu görüşmenin içeriğini açıklamıştı.

Görüşmenin kulislerde konuşulduğu gibi "Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday olmasına dair" olmayacağını belirten Karamollaoğlu, "Gül cumhurbaşkanlığı yapmış, tecrübesi olan eski bir arkadaşımız, kendisiyle istişare etmeyi faydalı bulduğum için görüşmeye gidiyorum, bir teklif götürmüyorum" demişti.

"ÇATI ADAYI" OLMAK MI İSTİYOR?

Gül'ün ziyaret trafiği ise Ankara kulislerini bir anda hareketlendirdi. Abdullah Gül'ün siyasi parti liderleriyle görüşmesi "Cumhurbaşkanı adaylığı için destek arıyor" iddialarını yeniden gündeme getirdi.

HALK TV'DE GÜL ÖVGÜLERİ

Diğer yandan, CHP'nin finanse ettiği Halk TV'de bu gelişmeler üzerine ilginç bir yayın gerçekleşti.

Halk TV programcılarından Levent Gültekin canlı yayında Abdullah Gül hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

CHP tabanının Gül hakkındaki önyargılarına tepki gösteren Gültekin, "Abdullah Gül’e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük ayıp ve haksızlık. Bir kere Atatürk düşmanı bir adamla ben oturup konuşmam. O adamla yan yana selam vermem, bırak siyasetçiyi. Ben Cumhuriyet felsefesinden uzaklaşmanın ne anlama geldiğini kavramış, bunun mücadelesini kapı kapı, şehir şehir dolaşıp veren bir insanım. Yok bayramlarda hasta oldu, ayıp! Haksızlık. Sordum kendisine; bayramlarda niye... "Bir tane bayramda doktorlarımın büyük engeline rağmen gitmedim" dedi. "4 bayramda da büyük engele rağmen meydan okudum gittim" demiştir mesela.” ifadelerini kullandı.

Gültekin'in bu sözleri sosyal medyada yankılanırken, muhalif çevrelerden Halk TV sunucusuna Abdullah Gül övgüleri nedeniyle tepkiler geldi.

 

Abdullah Gül yeniden sahnede! Halk TV'de övgüler... ile ilgili etiketler Abdullah Gül Temel Karamollaoğlu Ahmet Davutoğlu Halk TV levent gültekin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.