Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın pes dedirten "Bank Asya" seferberliği

FETÖ'nün medya yapılanması içinde bulunan ve firari olan Ahmet Dönmez, Ahval isimli internet sitesinin YouTube kanalı üzerinden yaptığı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Dönmez, FETÖ bankası Bank Asya'yı, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın girişimleriyle Ziraat Bankası'na satmak için nasıl uğraştığını anlattı. Dönmez, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu duruma karşı çıktığını da sözlerine ekledi.

Başında FETÖ ile bağlantılı çok sayıda ismin olduğu Ahval isimli internet sitesinde yapılan bir yayın dikkatleri çekti.

Ali Abaday ile bir yayın gerçekleştiren FETÖ firarisi Ahmet Dönmez, geçmişte FETÖ bankası Bank Asya'nın Ziraat Bankası'na satılması için yoğun girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

"ZİRAAT, BANK ASYA'YI ALIRSA BÖYLECE KAMUNUN BİR KATILIM BANKASI OLUR"

Dönemin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Kanal 24'te söylediği "Ziraat Bankası, Bank Asya ile görüşmeye başladı. Henüz görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat, Bank Asya'yı alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olur. Biz bunu arzu ediyoruz." sözlerini aktaran Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

"Aslında iyi niyetli olarak o dönem kendi yetki sahasında da bir isim olarak Ali Babacan, burada kamunun daha fazla zamanı olmasın diye, ekonomiye daha fazla yük binmesin diye, daha az hasarla bu süreci atlatalım diye devreye girmiş bir aktör."

ERDOĞAN VE DANIŞMANLARI KARŞI ÇIKTI

Sonrasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve danışmanlarının Babacan'a tepki gösterdiğini ifade eden Dönmez,  "Çünkü öncesinde şöyle bir şey vardı. Qatar Islamic Bank ile bir ortaklık durumu vardı Bank Asya'nın. O gerçekleşmeyince Ziraat Bankası devreye girdi." diye konuştu.

Tam o dönemde Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü ve destek istediğini söyleyen Dönmez, "Siz de devreye girerseniz Türkiye'nin daha az hasarla bu süreci kapatmak için Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı devralmasını sağlayalım. Siz de burada inisiyatif alsanız" diyor. Abdullah Gül de hay hay diyor cumhurbaşkanı olarak bana düşen bir şey varsa yerine getiririm. diyor." dedi.

Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın pes dedirten "Bank Asya" seferberliği ile ilgili etiketler Abdullah Gül Ziraat Bankası Ali Babacan FETÖ Bank Asya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.