Abdullah Gül CHP için bıyıklarını mı kesti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmek istendiği öne sürülen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son günlerde siyasi tartışmaların odağında yer alıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ü aday yapmak istediği yönündeki yorumları bugüne kadar reddetmezken, "Abdullah Gül'den neden korkuyorlar?" karşı sorusu ile bu konuyu geçiştirmeye ve parti içi eleştirileri bertaraf etmeye gayret gösteriyor.

Ancak CHP içinde Gül'ün olası adaylığına güçlü bir direniş de bulunuyor. Hatta Abdullah Gül'ün aday gösterilmesi halinde oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğini ilan eden CHP'liler bile var!

"İMAJ" POLEMİĞİ

Siyasi kulislerde CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayının Gül olup olmayacağı tartışıla dursun, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün imajı konusunda da medyaya bazı ilginç iddialar yansıdı.

Uzun zamandır gözlerden uzak duran Abdullah Gül'ün ofisinde yaptığı bir görüşmeden paylaşılan fotoğraf karesi görenleri şaşırttı.

"11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imajını değiştirdi ve bıyıklarını kesti" şeklinde basına yansıyan bu fotoğraf sol medyada, olası adaylığını eleştirel bir dille, "Bıyıksızını istiyorlardı o da oldu: Abdullah Gül bıyıklarını kesti" şeklinde yankı buldu.

Abdullah Gül CHP için bıyıklarını mı kesti?

ABDULLAH GÜL'ÜN BIYIKLARINA NE OLDU?

Ancak, şaşkınlığa neden olan söz konusu fotoğraftaki illüzyonu, Abdullah Gül'ün yakın arkadaşlarından gazeteci Fehmi Koru kamuoyuna açıkladı.

Abdullah Gül'ün "CHP seçmenine sempatik gözükmek için" bıyıklarını kestiği iddiasını yalanlayan Fehmi Koru, CHP ekseninde yaşanan adaylık tartışmalarını konu edindiği köşe yazısının satır aralarında olayın perde arkasını şu sözlerle anlattı;

"Aslına bakılırsa Abdullah Gül 'Ben adayım' diye de bir açıklama yapmadı. Bu yolda bir teklifle kendisine gidildiğinde olumlu cevap vereceğini de bilmiyoruz. Tartışma onun ismi üzerinde, ancak onun dışında cereyan ediyor.

Kendisinin hoşuna gidecek bir zeminde geçmiyor tartışma, ancak tartışmanın aldığı biçime bakıp bıyık altından gülüyorsa hiç şaşırmam.

[Geçenlerde, son bir fotoğrafından hareketle ve bıyıklarına kır düşmüş olmasını fark etmeyerek hakkında bıyıklarını kestiği spekülasyonu yapan bile çıktı. Ona da gülmüştür muhakkak.]"

Abdullah Gül CHP için bıyıklarını mı kesti? - Resim : 2

Abdullah Gül CHP için bıyıklarını mı kesti? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül Recep Tayyip Erdoğan CHP Cumhurbaşkanı bıyık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.