Abdullah Gül: Bana haksızlık yapıldı!

Türkiye'nin son 10 yılda içinden geçtiği sancılı süreçte "yol arkadaşı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı önemli kırılma noktalarında yalnız bırakan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerde yeni parti kurma çalışmaları ile gündemde.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, "yol arkadaşı" Recep Tayyip Erdoğan'a karşı muhalefetin ortak adayı olarak seçime girmeye hazırlanan, ancak muhalif cephede mutabakat sağlanamadığı için bu girişimden vazgeçen Abdullah Gül, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman dün köşesinde, Abdullah Gül'ün yeni parti kurma çalışmalarını yerel seçim sonuçları üzerine ertelediğini belirtmiş ve AK Parti içinde "küskünler" olarak tanımlanan isimlerin "konuşmaya başlayacaklarını" dile getirmişti.

Suskunluğunu bozarak konuşmaya başlayan ilk isim 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.

HAKSIZLIK YAPILDIĞI GÖRÜŞÜNDE

Abdullah Gül, yakın dostu Fehmi Koru'nun sahibi olduğu Ocak Medya’nın gündemdeki sıcak gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.

"AK Parti ile nasıl ayrı düştünüz?" sorusuna mevcut yönetimi şikayet ederek yanıt veren Gül, kendisine haksızlık yapıldığını öne sürerek, "AK Parti’nin vizyon belgesini yazdım ve hala ona uyuyorum… O belge ne diyorsa ben o rotadayım… Ak Parti’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim? Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir?” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN İLE UZUN SÜREDİR GÖRÜŞMÜYORUM"

Abdullah Gül, Veysi Dündar’a verdiği röportajda AK Parti ile ayrı düşmesini bu sözlerle açıkladıktan sonra, Ak Parti'lilerle ne zaman görüşme imkanı oldu ise bunları ifadeden kaçınmadığını da ekledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzunca bir süredir görüşmediğini ifade etti:

“Benim Cumhurbaşkanlığım sırasında iade edilen kanunların çetelesi tutulmamıştır. Ama bugünü anlamanın arka planı işte geçmişte uyarılarıma da yol açan, konulara farklı yaklaşımlardır. Kanun hazırlıklarını yakından takip ettim, yanlış bulduklarımın TBMM’ye sunulmadan önce değişmelerini sağladım.”

FETÖ'YE BAKIŞI

11. Cumhurbaşkanı, Necmettin Erbakan’ın talimatı ile katıldığı banka açılışı haricinde bu yapılanma ile hiçbir tevafuka tabi olmadığını söyledi.

Gül’ün, 17-25 Aralık süreci ile ilgili olarak ise; ne yapılmak istendiğini öğrenmeye çalıştığını, ancak sürecin yönetilemez hal aldığını gördüğünü söyledi.

Abdullah Gül: Bana haksızlık yapıldı! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Abdullah Gül Habertürk Fehmi Koru
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.