Abdullah Avcı: Daha sezonun başı, savunmada eksiklerimiz var

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Avrupa kupasında tur atlamanın ve lige galibiyetle başlamanın kendilerini hedeflerine doğru götürdüğünü söyledi. Süper Lig'e 5-1'lik Yeni Malatyaspor deplasman galibiyetiyle başlayan tecrübeli çalıştırıcı, Roma sınavı öncesi umutlu...

UEFA Konferans Ligi 3. turunda Molde'yi penaltılarla eleyen Trabzonspor, Norveç dönüşü Süper Lig'de açılışı Malatya deplasmanında yaptı. Maçı 1-5 kazanan Bordo-Mavililer'de teknik direktör Abdullah Avcı, maçın basın toplantısında "Geçen sene son 3-4 maçta 3'lü oynayan, buna geçiş yapan, hocalarının devam ettiği, hazırlık maçlarını o şekilde oynadıklarından, savunma ve hücumu rakibe göre çalıştık. Zemin dışardan yeni yapılmış görünse de iki taraf için sakatlanma riskinin çok fazla olduğu bir zeminde mücadele ettik. Topa sahip olmada basit top kayıpları yaptık" dedi.

Takımının savunma konusunda eksiklikler yaşadığını dile getiren Avcı, "Oyunu daha domine oynayabilirdik. Rakip özellikle kenar ortalarda çok etkili oluyordu, ilk gölü bundan yedik. Hücumda ne kadar iştahlı oynuyorsan, savunmayı da aynı iştahla oynamamız gerekiyor. Daha sezonun başı, takım savunmasıyla ilgili bir takım eksikliklerimiz var. Bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Başlangıçlar çok önemlidir. Hem Avrupa kupasında tur atlamak hem lige böyle bir başlangıç yapmak hedeflere doğru gitmekte. Hem takımı beraber hareket etmesini, oyununu, Trabzonspor seyircinin içine katılımıyla beraber savunmayı daha hızlı yapan, daha coşkulu oynayan anların desteğiyle beraber hedeflere adım atmaya çalışan bir takım olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı: Daha sezonun başı, savunmada eksiklerimiz var

İRFAN BUZ: KAZANMAK İSTİYORDUK

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise şunları söyledi:

"Sezonun ilk müsabakasında 6 buçuk haftalık hazırlıktan sonra sahamızda Trabzonspor maçını kazanmak istiyorduk. 3 puanla başlamak istedik. Ancak oyunun gidişatı gerçekten bizim açımızdan çok kötüydü. 3. dakikada yediğimiz bir gol, 2 kişinin arasından rakip, arkasından 11. dakikada ceza sahasının üzerinde yine bir bireysel hatadan 2. golü yedik."

"3. golde de geçişte rakibimiz zaman zaman bunu profesyonelce yapıp, faul pozisyonu yapabilirsiniz. Bırakıyorsunuz 3 oluyor. 3'ün arkasından arkadaşlarım, futbolcu kardeşlerimiz burada oyuna ortak olmak için elinden geleni yaptı. 3-1'i bulduk aslında, 3-2'yi de bulabiliyorduk onun akabinde dakika 42, 4-1, 4-1 ile soyunma odasına girdik."

"Hazır bir Trabzospor vardı karşımızda. ABireysel hata yapan bir Yeni Malatyaspor vardı. İçeri girdikten sonra tabii futbolcularımıza 2. devrede karakter göstermek durumundasınız çünkü kolay değil, karşınızda rakipte yetenekli ayaklar vardı. Sonuçta 5-1 mağlup olduk. 5-1 olmasına rağmen şöyle bir şey söylemek istiyorum; tabii ki 5-1 kaybettikten sonra bunu değerlendirmek farklı oluyor ama inanın kendi sahamızda inanılmaz bu kadar pozisyonuna girmekte golleri de atabilirdik."

Abdullah Avcı: Daha sezonun başı, savunmada eksiklerimiz var ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Yeni Malatyaspor irfan buz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.