Abdullah Avcı: Bundan sonra hakem kararlarını daha dikkatli takip edeceğim

Abdullah Avcı: "Bu zamana kadar da hep dikkatli oldum ve konuşmadım. Penaltımız, penaltı. Haklı penaltı kazanıyorsun, haksız yere düşüyorsun. Bundan sonra hakem kararlarını daha dikkatli takip edeceğim. Sivasspor'un ki penaltıysa Djaniny'in ki ondan daha iyi penaltı."

Trabzonspor evinde Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek Süper Lig'e 2'de 2'yle başladı. Teknik direktör Abdullah Avcı, maçtaki tartışılan hakem kararları için "Sivasspor'un ki penaltıysa Djaniny'in ki ondan daha iyi penaltı. Çıksınlar baksınlar. Bundan sonra takip edeceğim" dedi.

Bordo-Mavililer ilk golü 15'te Bakasetas'ın kullandığı penaltyla buldu. Sivas cephesi penaltı kararına uzun süre itiraz etti. Maçın hakemi Abdülkadir Bitigen yoğun itiraz nedeniyle Rıza Çalımbay'ın yardımcısına sarı kart gösterdi. Maçın 2. yarısında Sivas'a verilen penaltıya da bu kez Trabzonspor cephesi itiraz etti. Avcı, maçın basın toplantısında, pek tarzı olmamasına rağmen hakem kararları hakkında konuştu:

"HAYATIM BOYUNCA DÜRÜSTLÜKTEN YANA OLDUM"

"Ben hayatım boyunca dürüstlükten yana olan biriyim. Anında tepki vermek istemiyorum, sonradan da teyit ediyorum yanlış bir şey olmasın diye. Bu zamana kadar da hep dikkatli oldum ve konuşmadım. Penaltımız, penaltı. Haklı penaltı kazanıyorsun, haksız yere düşüyorsun. Hakem baskı yiyor. Oyun dalgalanmaya başlıyor. Oyun, oyundan çıkıyor."

"Bugün ben nasıl dersime çalışıyorsam, kulüp burada büyük fedakarlık yapıyorsa, yola çıkıyor isek 94 küsürde hiç bir ihtar vermeden Uğurcan'a sarı kart göstereceksin. Oyuncuları, teknik direktörleri tanıyacaksın. İçerdeki oyuncuların ne olduklarını çok iyi bileceksin. O penaltıysa Sivasspor'un ki penaltıysa Djaniny'in ki ondan daha iyi penaltı. Çıksınlar baksınlar. Bundan sonra takip edeceğim. Sadece bu takip ettiğimin anlamıdır. Bunu kazanmış bir teknik direktör olarak söylüyorum".

Abdullah Avcı: Bundan sonra hakem kararlarını daha dikkatli takip edeceğim

"HAKEMLERİ BEĞENMEDİM, BÖYLE HATA OLMAZ"

Sivasspor ise sezona 2'de 0'la başladı. Teknik direktör Rıza Çalımbay maçın basın toplantısında şunları söyledi:

"Mağlup olduk üzgünüz. Puan için geldik. Oyunu çirkinleştirecek işlerle uğraşmadık. Hakem arkadaşlar bir hafta önce bize seminer verdiler, eli kapalı pozisyonların penaltı olmadığını söylediler. Söylediklerinin aksine burada penaltı veriyorlar. Bize de olmasın, Trabzonspor’a da olmasın. Önlerinde VAR gibi bir sistem var. Onu iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Ligin başında böyle başlarlarsa sıkıntı olur. Takımların kaderiyle oynamak doğru değil. Oyuncu arkadaşların itirazları onları bozdu, sonra tekrar toparlandık. Golü attık, pozisyonlar bulduk. Kazanmak için her türlü riski aldık. İyi lig maçı, mücadele oldu."

"Trabzon’un son yıllarda bu kadar transfer yaptığını, oyuncu aldığını görmedim. Neresi eksikse, nerelerin iyi oyuncusu varsa alındı. Kaliteli takım. Yedeğin yedeği var. Bizim gibi değiller. Biz iki-üç oyuncu sakatlansa ‘ne yapacağız’ diyoruz. Baktığınızda Abdülkadir Ömür bile yedek oturuyor. Kaliteli kadroya sahipler. Bu sene şampiyonluğu hedeflemişler. Ama biz ezilmedik. Hücum hattında zaman zaman olabilir ama 1-2 pozisyon hariç pozisyon vermedik. Güzel pozisyonlara girdik, değerlendiremedik. Tek kızdığımız hakemleri hiç beğenmedim. Bana göre çok kötü başladılar. Böyle hata olmaz. Fenerbahçe, Galatasaray’a, Beşiktaş’a, Trabzon’a böyle penaltı versinler göreyim."

Abdullah Avcı: Bundan sonra hakem kararlarını daha dikkatli takip edeceğim ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Sivasspor Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.